SERIÖST?!?!?!?!

Pernilla Wahlgren och Tommy Nilsson som Maria och kapten von Trapp i "Sound of Music"????????

Ska man skratta eller gråta ...?

Pigg och glad som en lärka

Oh My God, säger jag bara.
Alla mina vänner komme få en chock när de ser mig nästa gång (alla utom Mia, för hon såg mig redan igår).
Allt mitt hår är borta, and Lisa likes it!!!!
Var hos frissan igår, och på vägen dit försökte jag bestämma mig för om jag bara skulle toppa mig, eller klippa page (som Jossan hade föreslagit dagen innan).
Jag kommer in och sätter mig för att vänta på Pernillla .... och får syn på hennes kollega som står där och klipper.
Hon var helt sjukt snygg i håret, så jag sa till Pernilla när jag satt mig i stolen att "klipp mig så som din kollega därborta har det".
Sagt och gjort, allt hår försvann och här sitter jag nu med en riktigt snygg page!
Är mycket glad för att jag vågade kan jag säga.
Efter det gick jag och shoppade lite i väntan på Mia. Köpte Body Butter på BodyShop (passionsfrukt, luktar som en dröm), ansiktskräm, bommulspads och ett läppglans på Apoteket och sist men inte minst styrde jag kosan mot Åhléns och köpt ett rött diadem och Eriks skiva (lyssnade på den när jag kom hem, edn var sjukt bra kan jag säga, särskilt den balladen han skrivit själv som bara var hans röst och piano "Wherever you Are" ... grymt).
Sedan kom Mia och vi gick och åt lunch på Rhodos och sedan och fikade på 3B.
Sammanlagt tillbringade vi fyra timmar med att tjöta skit och äta.
Lyckad dag minst sagt, haha.

Nej, nu ska jag nog läsa lite i "En Liten Kärlekssång", och sedan ska jag nog sjunga lite på någn av showerna.

Oooohhhhh, och på lördag blir det en liten avskedsfest med tjejerna, blir nog riktigt många för en gångs skulle! Bowling först, sedan Harry's. Lär bli grymt!

"Värsta Schlagern" med Linda Bengtzing och Markolioo

Ny kategori, och den innebär att jag i slutet på varje vecka ska citera en text, som just denna vecka säger mycket för mig just nu. Iochförsig är det måndag nu, men jag ska ändå göra detta nu.

Förra veckans text är "Värsta Schlagern", bara därför att jag hade så otroligt roligt i lördags, och för att denna låten får mig på så sjukt bra humör:) GO LINDA OCH MARKOLIOO!!!!!!


Det börjar bra, nästan intressant
Ja, ja, men kanske lite välbekant
Vi bygger upp till bryggan, min vän,
men den kommer inte riktigt än
För vi har en halv vers kvar att köra,
en repetition som man brukar göra
Vi bygger upp till bryggan igen,
och här kommer den äntligen

Spänningen stiger inför låtens poäng:
En riktigt fläskig refräng

Och det är kärlek, och det är vindar
och det är ögon och de tindrar
Och massa andra trötta, gamla klyschor
som säger allt och ingenting
Och det är stjärnor, och de brinner
och det är världen, och den försvinner
Och titeln ska sitta som ett slag i magen,
det är ju värsta schlagern

Nu blir det svårt att komma på
nåt nytt att säga, men så vaddå?
Det här är ändå bara transport
som folk snart gömmer bort

För det som belönas med 12 poäng
är en riktigt fläskig refräng

Och det är kärlek och det är vindar,
och det är ögon och de tindrar
Och massa andra trötta, gamla klyschor
som säger allt och ingenting
Och det är stjärnor och de brinner,
och det är världen och den försvinner
Och titeln ska sitta som ett slag i magen,
det är ju värsta schlagern

Om man inte vill sabba sina chanser att vinna,
kan man sno nåt från ABBA, och se risken försvinna
Så allihopa håll i hatten nu!
Här kommer höjningen till slut

Och det är kärlek, och det är vindar
och det är ögon och de tindrar
Och massa andra trötta, gamla klyschor
som säger allt och ingenting
Och det är stjärnor och de brinner,
och det är världen och den försvinner
Och titeln ska sitta som ett slag i magen,
det är ju värsta schlaaa-aaaagern



"Stolthet och Fördom"

Ja, så i fredags hyrde jag ätnligen den nya versionen av "Stolthet och Fördom" med Kiera Knightley i huvudrollen. Som ett riktigt äkta fan av den gamla versionen var det dock svårt för mig att se filmen med opartiska ögon ...

Och jag kan verkligen inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om den, i jämförelse med den gamla versionen!!!!
Den här är på ett sätt mer trovärdig, då personerna är mer mänskliga, dialogerna mindre formella och många av de scenerna som i den gamla är mycket stela (trots att det handlar om viktiga saker) får verkligen nytt liv i denna. I scenen där Elisabeths vän Charlotte kommer för att tala om att hon är förlovad med Mr Collins, blir jag mycket rörd, och Charlottes inre känslor kommer upp till ytan. Dessutom tycker jag att just Charlotte är en av de karaktärerna som faktiskt stämmer bättre överens med bokens beskrivningar på henne, än i den gamla versionen.
Båda Mr Darcys frierier, dock speciellt det första, är mycket dramatiska och känslofyllda, vilket ger filmen mycket mer liv och Mr Darcy blir mer mänsklig (även hans moster lady Catherine de Bourgh blir faktiskt människa i den här, och det gillar jag faktiskt). I det hela taget är filmen mycket mer dramatiskt gjord, filmmusiken är fantastisk och vissa av naturbilderna är helt underbara.
Kiera Knightley är lysande, tycker hon gör en mycket bra egen tolkning av Elisabeth. Tyvärr är hon skillnaden på henne och förra Elisabeth (Jennifer Ehle) mycket stor, vad gäller rolltolkning, och det som jag gillade mest med Elisabeth i gamla versionen har tyvärr tappats här. Hon är inte alls lika smart, lika lugn och sansad. Dock är scenerna mellan Kiera och mr Darcy MYCKET bra, och de har verkligen lyckats hitta en speciell stämning mellan varandra!

Men på det hela taget vinner ändå en gamla versionen. Den nya Mr Darcy gör sitt bästa, och han ÄR bra, men ingen kan någonsin VARA Mr Darcy så som Colin Firth är det!!!!! Han ska inte vara för mänsklig, han ska vara ett kylisgt isberg och han ska var riktigt bra på att dölja sina känslor.
Alla karaktärerna är mer framstående i den gamla, och olikheterna mellan systrarna Bennet är mer slående och det är det jag alltid tyckt varit berättelsens roligaste del. Mr och Mrs Bennet är rent ut sagt, skittråkiga i den nya versionen, och tillför inte historien mycket alls faktiskt. Mr Wickham har inte alls stor del i den här, därför är det svårt att förstå Elisabeths bestörtning över vad han påstår mr Darcy gjort emot honom. Mr Bingley är otroligt töntig i den här, och även fast han ska vara lite övertrevlig och naiv, behöver man inte därför inte fördumma honom. Mr Collins karaktär är mycket olik den i den första filmen, men det gör ingenting faktiskt, båda är mycket intressanta, om än med väldigt olik tolkning.

Jag är dock mycket imponerad över att ha fått med såpass mycket av hela den boken i en så kort film ... fast det gör ändå att vissa aspekter tappas bort, och det är tråkigt.
Det jag ogillar mest är dock slutet, jag blev å besviken att jag skrek rakt ut. Förlåt mig nu om jag avslöjar för mycket av filmen, men du kan inte ha "Stolthet och Fördom" att sluta utan att mr Darcy och Elisabeth kysst varandra en enda gång!
Tråkigt är också att de vackra kläderna tappats från första filmen ...

Denna filmen vinner på sin dramatik, filmmusik och spelet mellan Kiera Knightley och mr Darcy (vet inte hans namn). Men Colin Firth och Jennifer Ehle tar ändå hem de flesta priserna ...

Bakisdag

Oh ja, det gick ganska vilt till igår, men det var jätteroligt!!!!
Först var jag och Jossan på Överby, jag köpte två par skor, två klänningar (skulle kunna bo på GinaTricot, tror jag), en topp, en kjol, ett guldhalsband och en CD-freestyle (ja, Lisa har blivit shoppinggalen)!
Sedan när vi kom hem så var det dags göra sig iordning för kvällens festligheter.
Mia kom vid fyra, Susanne, Vonka och Carol vid fem.
Alla var skitsnygga, kände mig riktigt vampig i min svarta halterneckklänning, svarta skor, guldskärp och guldväska.
Åkte in vid sjutiden och fick lite fördrink.
Kvällen förlöpte och blev mycket trevlig, pratade med massa nytt folk (varav en jättegullig och trevlig kille)jag gick upp och sjöng "Nothins Else Matters" och "Michelangelo" med bandet (lät väl sådär, Lisa ska helst inte sjunga med alkohol i kroppen).
Åkte taxi hem ensam vid halv-tretiden, åt lite hemma och somnade sen.
Kunde som vanligt inte sova länge, utan var uppe och hoppade vid tio.
Jossan kom hem vid tolv, vi köpte pizza och såg på "Closer".
 
Trevlig helg faktiskt.

Nu drar jag om EN VECKA!!!! Jihouuuuu!!!!!!

Livet

Alla säger att jag är lik dig.
I vissa fall har de verkligen rätt.
Men jag skulle verligen vara lycklig om jag var det, tror jag iallafall.
Du var vacker, självständig och med en vilja av stål.
Om jag kunde hitta någon som var en enda av de där sakerna .... på ett positivt sätt ...
Kanske skulle jag må bra då ...

Jag älskar dig farmor, och jag hoppas jag kan göra dig stolt över mig ...

Snälla någon, jag ber: Se mig för den jag är ...


"När Lucy Sullivan skulle gifta sig" av Marian Keyes

Läste precis ut denna underbara bok (för ungefär 100:e gången, men ändå).

Boken handlar om tjugosexåriga Lucy som bor i en lägenhet med två vänninnor Charlotte och Karen i centrala London. De tillbringar mest sina dagar med att lata sig på jobbet, dricka vin, festa och äta alldeles för mycket onyttigt. Killarna kommer och går, men de enda två männen i Lucys liv som består är hennes pappa och hennes barndomsvän, den flirtige, snygge Daniel. Lucy har, och har alltid haft, problem med män, vem hon än får ihop det med, så verkar det alltid som om något är fel. När hennes förhållande krashar för sjuttionde gången, går hon till en spådam, som talar om att hon kommer gifta sig inom ett år. Lucy och hennes vänner skrattar åt spådomen, men när alla de andras spådomar plötsligt börjar slå in, och hon i samma veva möter hon den partyglade och bohemiske Gus, kan hon inte låta bli att undra om han kanske är mannen i hennes liv ...
   Allting vänds dock uppochnerpå när Gus inte visar sig vara den fantastiske man hon trodde han var. Dumpad och övergiven blir det om möjligt ännu värre när hennes mamma berättar att hon tänker lämna hennes pappa. I vredesmod och stor beslutsamhet lämnar hon sin lägenhet för att flytta hem och ta hand om sin far. Hennes liv tar därmed en stor vändning, och den ende vännen som fortsätter att hälsa på henne är den trygge Daniel. Allt eftersom tiden går upptäcker  Lucy snart saker med sin pappa som gör att hon ser allting i ett annat perspektiv ... att man söker män som liknar ens pappa är visst mer än en myt. Chockad och ledsen inser hon även att den stora kärleken funnits framför ögonen på henne hela tiden ... frågan är om det kanske är försent?

Den här boken är otroligt livfull, och alldeles underbar! Man kan inte sluta läsa när man väl börjat! Marian Keyes har en förmåga att beskriva karaktärerna på ett sätt som både är levande, utförligt men utan att vara långrandigt. För oss tjejer är den också otroligt igenkännande, och man förstår alla situationer som uppstår, och problemen som de sedan leder till.
   Men den har också ett djup som man sällan finner i chick-litt, och man får sig verkligen en tankeställare på livet. Man inser att man aldrig ska ta personer för givna, och att man alltid måste vara lyhörd och försöka se alla människor precis för vad de är, även om man tror att man redan vet det!
   Lucy är en mänsklig och härlig hjältinna, med ett stort hjärta, men också otroligt låg självkänsla. Hennes rumskamrater, Karen och Charlotte, utmålas som (i Karens fall) den livsfarlige, bitchiga blondinen och (i Chrlottes fall) den något korkade, storbystade men ack så snälla, blondinen! Dessa två frambringar tillsammans med Lucy en hel del gapskratt, och även Lucys mamma bidrar till bokens humor. För att inte tala om arbetskamraterna Megan, Jed och Meredie, varav den senare är stor osm ett hus, och den mest cyniska människa jag läst om! Porträttet av den alltid lika artige hjärtekrossaren Daniel är också mycket trovärdig, och man kan verkligen se hans bländvita leende framför sig.

LÄS DENNA, ni kommer inte ångra er! Prova också "En oväntad semester" av Marian Keyes - också fantastiskt bra!

Vill bara sova egentligen

... men istället måste jag stanna kvar på jobbet i tre och en halv timme till.
Suck.
Är så förgjordat trött!

Lite arg är jag också, för att nu när jag äntligen fått jobb, så sätts två av mina absoluta favoritmusikaler upp, och jag kan inte ens gå på audition!
"Wicked" i Tyskland, och "Footlosse" här i Sverige!!!!!
Okej, förmodligen skulle jag inte fått något av det i vilket fall som helst, men det hade varit så himla roligt att iallafall få gå audition ... suck .... men jag ska väl vara glad att jag fått jobb istället ...

Hmmm .... kanske ska ta tag i mitt liv och städa lite ... eller så kanske jag ska sitta här och låta hjärnan förmultna i väntan på bättre tider!

De 5 bästa städerna jag besökt

För alla er som känner mig, så är det väl inte direkt någon överraskning att jag tycker om att resa. Att uppleva nya platser, inandas en ny atmosfär och att möta en ny kultur gör verkligen mitt liv värt att leva!
Jag har besökt väldigt många platser, tack vare mina föräldrar som reste mycket med oss när vi var yngre, samt genom många lyckosamma omständigheter i skolan och annat. Kommer för alltid minnas charterresan med tjejerna till Alanya, skolresan till Krakow, Polen och det mycket hemska och intressanta besöket i Auschwitz/Birkenau, den politiska resan jag gjorde med MUF till Bryssel, alla de gånger jag besökt vår underbara huvudstad Stockholm, och naturligtvis vänskoleutbytet i Le Mans, Frankrike.

Men här nedan listar jag de fem städer som jag älskar allra mest, som jag rekommenderar alla att resa till:

De 5 mest fantastiska resmålen jag besökt:

1. LONDON -
Reste hit första gången för tre år sedan tillsammasn med Cristel, Susanne och Camilla för en riktigt musikalhelg. Jag kan inte hjälpa det, jag blev kär i denna staden redan när jag för första gången kom upp från tunnelbanan. Det är som en småstad mitt i storstaden. De gamla, vackra byggnaderna, de små, mysiga gatorna, människornas bemötande, språket och naturligtvis det stora intresset för musikal. De vackra teatrarna i West End skulle jag lätt kunna bara stå och titta på utifrån, och när mans edan stiger in blir det bara ännu bättre. En vacker dag ska jag bosätta mig här, London är mitt andra hem redan, trots att jag bara varit där två gånger i mitt liv.

2. MARMARIS - Naturligtvis måste Marmaris i sydvästra delen av Turkiet ta andraplatsen. Jag bodde där i tre månader i somras, och det var tre månader jag alltid kommer bära med mig som ett gott minne i mitt hjärta. Det ligger beläget som i en dal, med de vackr höga bergen runtomkring, och även längre ut i medelhavsbukten. Strandpromenaden, basaren och bargatan är ställen jag skulle kunna strosa fram på för resten av mitt liv. Maten och klimatet för det hela fulländat. Att turkarna dessutom är ett tillmötesgående och hjälpsamt folk gör allt bara bättre, och tack vare den stora tillströmningen av turister från hela Europa kan man räkna med nya vänner för livet på andra spännande platser (läs: England, haha).

3. NICE - Om London är mitt andra hem, så är nog den Franska Rivieran mitt tredje, och dess största stad, Nice, är bland det vackraste och härligaste jag träffat på. Hit reste jag två somrasr i rad tillsammans med min familj 1999 och 2000, och de resorna bär jag fortfarande med mig. Det klarblå vattnet, den fantastiska maten och atmosfären är bara tre anledningar till att styra kosan hit. Franksan är också ett vackert språk, och på restauranger och barer lir man alltid väl bemött. Inne bland smågatorna kastas du tillbaka till en helt annan värld, medans du nere i centrum kan uppleva nutida kultur som heter duga. Ska du någon gång till Frankrike, så ska du hit!

4. PARIS - Har man någon gång varit i romantikens huvudstad, så måste man bara ha den med om man ska göra en sådan här lista. Tro mig, det ÄR lika vackert som det låter. Aldrig har jag träffat på en storstad som bjuder på så mycket vacket att titta på, även i dess centru. Champs Elysses, Eiffeltornet, l'Arc de Triomphe - listan kan göras lång. Att det dessutom är otroligt grönt gör inte det hela sämre. Hit reste jag när jag bara var 13 år, och var på vänskoleutbyte i en stad ca 25 mil sydväst om Paris. När vi skulle resa hem passade vi då också på att ta en heldag i Paris med shopping och även en härlig båttur på Seine, som var bland det mest romantiska jag varit med (iallafall fram tills dess, hihi).

5. PRAG - Med musikskolan åkte jag hit för att besöka den tjeckiska kör som var hos oss året innan. Deras lilla by, Usti nad Orlici (även det en utav de vackraste byarna jag besökt i hela mitt liv), låg ungefär en timme från Prag och på vägen dit stannade vi här för en dags av sevärdheter och även lite shopping. Prag är som ett stort Venedig med vatten som rinner genom staden och mycket härlig grönska. Byggnaderna är både klassiska och originella, och hit kommer jag definitivt att återvända en dag (kanske på en tågluff genom Europa, så att jag kan fräscha upp alla mina minnen från de städer jag besökt).

Ingen bra dag ... eller vecka snarare ...

Det är verkligen inte Lisas vecka den här veckan alltså.
Vill ju bara att tiden ska gå fortare så jag kommer iväg härifrån, och som vi alla vet så går tiden aldrig så långsamt som när man vill att den ska gå fort, am I right?
Vantrivs på jobben, men det gör jag iochförsig ganska ofta.
DESSUTOM känns det som om jag har ont överallt.
Sträckte ju mig i baklåret i söndags, så vågar inte träna förrän tidigast lördag! Och träningen började verkligen gå bra för mig, fann ett sätt att slapnna av i det .... typ ...
Vill gå ut och gå, men det är verkligen apkallt, och vill helst inte dö av köldslag (kanske gör det snart ändå).
Ovanpå detta har jag en nackspärr som heter duga, och den leder även till en präktig hvudvärk som jag önskar ville fara och flyga sin väg för att altid återkomma!
Längtar till fredag, då ska jag hyra massa snyftiga chick-flicks och proppa i mig godis .... är så godissugen så att jag håller på att dö, men SKA INTE ÄTA GODIS PÅ VECKORNA!
Lördag blir också trevlig med coctailparty på Stadt. Tjejerna kommer hit innan för lite förmingel och dessutom kommer Jossan att sova här på natten (är ensam hemma, och är det något jag avskyt så är det att sova ensam i vårt hus).
De enda ljusglimtarna i vardagane denna veckan har varit telefonsamteln med mina vänner Sofia, Maria, Jossan, Karin och Camilla! Ja, ni gör mig verkligen på lite bättre humör, minsann!
Men huvudet värker, nacken gör ont, och det spänner konstigt i sträckningen, jag ser ut som ett troll med fett hår och jag går som en flodhäst med nageltrång ...
Mår inget bra ... jobbar dessutom både på Posten och på Heléns imorgon ...

Verkligen inte min vecka alltså ....

Dagen som gått ...

DAGENS MUSIK: Salt - "Vi ska ses igen".
DAGENS DUSCH: Orkade inte det imorse, tar det ikväll ... om jag orkar:).
DAGENS FRISYR: Två flätor, och ett vitt, tunt diadem.
DAGENS SMINK: Mascara, eyeliner, kajal, rouge och mycket ljust rosa läppglans.
DAGENS HÄNDELSE: Upptäckte att jag fått fel stämma inspelad i ett av medleyna jag håller på och övar in.
DAGENS PLANER: Ska kolla på "Vänner" och sedan ringa Camilla och Jossan.
DAGENS VILL HA: Eriks skiva som släpps IMORGON:)!!!!!
DAGENS SAKNAD: Farmor ...
DAGENS DROG: Eeeehhh ..... vatten?
DAGENS TRÅKIGASTE: Att det är hela två dagar kvar till fredag!
DAGENS FINASTE: Mamma och pappa som skjutsar mig till och från jobbet idag.
DAGENS MÅSTE: Ringa Camilla.
DAGENS DRICKA: Loka Citron.
DAGENS KÖP: Ett kuvert att skicka ner min nyckel till Emelia i.
DAGENS MAT: Lax med sallad och keso.
DAGENS SJUKA: Har lite huvudvärk.
DAGENS KÄRLEK: Hmm .... semlan?
DAGENS MÅENDE: Uttråkad och ångestfylld.
DAGENS AVSLUTANDE: Tror jag faktiskt kan alla showerna nästan utantill nu:)!

Är jag mest man eller kvinna?

Min kvinnliga sida:

(X)
Köpt en hårfön
(X) Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut
(X) Följt med som smakråd vid en shoppingrunda
(X) Pratat känslor
(X) Tänkt på att matcha mina kläder
(X) Berömt en manlig person för hans utseende
(X) Ringt upp en person utan konkret syfte
(X) Funderat på namn åt mina barn (även fast jag egentligen inte vill ha några)
( ) Insett storheten hos Barbra Streisand
(X) Druckit Cosmopolitan
(X) Sett ett avsnitt av "Sex & the City"
(X) Sett två avsnitt av "Sex & the City"
( ) Känt mig sugen på en kopp te
(X) Känt glädje över att få blommor i present
(X) Gjort något romantiskt på eget initiativ
(X) Blivit arg utan anledning
(X) Gråtit efter 9 år fyllda
( ) Brytt mig om H&M:s val av modell
(X) Pratat skvaller
(X) Varit arg/sur utan att tala om det
(X) Kramat en kille
(X) Dansat

Totalt: 19/22 poäng


Min manliga sida

(X) Ljugit om hut mycket jag druckit
(X) Ätit en blodig stek (men gillar det dock inte)
( ) Läst en biltidning
( ) Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap
( ) Lovat att ringa dagen efter och sedan struntat i det (möjligtvis glömt, men aldrig struntat)
( ) Skött grillen under en grillfest
(X) Läst en bok av Jan Guillou
(X) Läst ett nummer av Slitz
(X) Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känna sig uppskattad
( ) Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza
( ) Gått på en Ulf Lundell-konsert
( ) Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person
( ) Sett alla "Die Hard" och "Rocky" - filmerna
(X) Diskuterat bröst
( ) Gjort lumpen
(X) Läst Nick Hornby
(X) Känt mig nödgad att bräcka någon i amrbrytning
( ) Känt mig häftig av att åka jättefort i en bil
( ) Enbart stirrat snett uppåt vid ett besök i en pissoar
(X) Lagat något på egen hand
(X) Skrikit "Kom igen nu, gubbar" på en fotbollsplan
( ) Tävlat i att dricka öl

Totalt: 10/22 poäng

Känns skönt att veta att jag är mer kvinna än man, även fast jag tydligen inte är fullfjädrad kvinna förrän jag lär mig gilla te, Barbra Streisand och har en åsikt om vem som passar bäst sok H&M:s underklädesmodell:).

Lista för att pigga upp

Ditt namn: Lisa Kristina Sofia Björk
Längd: 161,5 cm
Spelar du något instrument? Ja, piano och lite tvärflöjt (kan väl ta typ två ackord på en gura, samt lite bas om jag får tänka lite först).
Vem är snyggast? Erik Segerstedt

Vem vet mest om dig? Förutom jag själv, så är det nog Sofia.
Vad vill du ha just nu? Ett friskt ben så att jag kan träna igen.
Vilka sjukdomar har du? Magont och sträckning i baklåret.
Fobier: Massor: Ormar, trånga utrymmen, höga höjder (eller höga vet jag inte, får ju t o m svindel om jag står på en pall), mörker, höga farter, nålarm tandläkaren ... you name it!

Känner du en snygg kille? Ja, några stycken är det väl iallafall.
Har du körkort? Nope.
Åsikt om jultomten: Ovanligt generös man måste jag säga.
Vill du gifta dig? Oh ja, klänningen ska vara axelbandslös med en stor kjol, jag ska ha jättelångt släp på både den och slöjan, och jag ska ha minst sex brudtärnor och det ska vara utomhus i någon vacker trädgård!
Tycker du att du är attraktiv? Inte just nu, men om jag anstränger mig så kan jag vara det.
Din hårfärg och frisyr: Just nu är det inte mycket med frisyren, men håret är iallafall brunt.
Skolväska just nu: Går inte längre i skolan ...

Har du glasögon? Räknas solglasögon?
Hur ser din plånbok ut? Liten och svart med ett silverspänne. Ganska enkel.
Favorit-TV-program: "Grey's Anatomy", "Så ska det låta" och "O.C.".
När ska du festa nästa gång? På lördag; Kristin ska ha coctailfest på Pianobaren.
Vad köpte du senast? En par svarta tygskor.
Hur mycket pengar har du? Inte så mycket som jag skulle vilja.
Hur svarar du i telefonen hemma? Lisa.
Senast kramat? Oj, det var längesedan, har ju i stort sett levt isolerad nu ... säkert mamma.
Vem sov du hos senast? Om du menar borta, så var det hos Frida för två veckor sedan.
Stjärntecken: Stenbock
Ögonfärg: Blågrågröna

Kroppsform: Timglasformad, fyllig och kort.
Kall favoritdricka: Pepsi Max.
Varm favoritdricka: Varm choklad.
Alkoholhaltig dricka: Vodka Lime.
Säger ofta: "Roligare/bättre/tristare saker har ju hänt ...".
Saknar du någon: Sofia så mycket att jag kan dö.
Du fikade senast: Med mamma i fredags.
Senast sedda film: Det var längesedan jag såg på film ... tror det var "House of Wax".
Hur känner du dig nu: Stressad, ledsen och förväntansfull på samma gång.
Kan du laga mat? Jag kan steka falukorv och koka makaroner, mer behövs inte.
Vad pluggar du? Text och stämmor inför showjobbet.
Vad tycker du om fötter: Inget speciellt rent generellt, men mina är rätt äckliga.
Är du smart: Beror på vad man menar med smart, men jag är inte korkad, vilket jag tror folk får intrycket av.
Snarkar du: Ibland.
Är du aktiv i skolan? Går inte i skolan.
Har du homofobi? Inte direkt, haha.
När och varför grät du senast? Idag när jag märkte hur otroligt ont jag har i benet och att jag inte kommer kunna träna på hela veckan.


Riktigt illa!

Okej, nu är jag faktiskt riktigt, riktigt rädd för vad jag har gjort med mig själv.
Igår efter träningen skulle jag bara stretcha lite (jag är ju ändå varm då, så då måste man ju passa på).
Tog det väldigt lugnt, men i slutet fick jag lite bråttom, för det skulle in andra personer i salen.
Så jag tog två snabba spagater, med höger ben fram gick det superfint.
Men så skulle jag ner med vänster ben fram .... KNAK sa det bara, och jag känder hur någonting bara gick sönder i baklåret.
HELVETE!!!!!!
Jag kan inte ens ta min dagliga morgonpromenad, för det gör så ont, och för att jag är rädd att det blir värre.

Jag visste att allting var för bra för att vara sant.
Jobb, jag är relativt glad nuförtiden mm.
Fattades bara det här alltså. Vad ska jag göra? Jag kanske inte ens kommer kunna dansa om två veckor?!
Och jag vet inget om några naprapater eller så här i Lidköping, jag har ju bara gått hos sådana i Göteborg!

Fan alltså ... vad ska jag göra?

Lisa i fixartagen!

Ojojoj, jag är verkligen på G nuförtiden!
Övar som sjutton på mina shower (krångligare än man tror), och håller på att rensa för fullt bland mina saker.
Vill ha det iordning innan jag drar, så jag slipper allt det när jag kommer hem.
Igår rensade jag bland alla mina noter, det tog tre timmar (fick göra det samtidigt som Melodifestivalen var igång).
Idag har jag satt in alla viktiga papper i pärmar och satt in foton i fotoalbumen, så inte allt det ligger och skräpar.
Ska snart repa lite show. De är faktiskt himla roligt, men de här två sista vi fick nyss är lite krångligt utlagda.
Det står att tjej Grön (vi är indelade i färger) ska sjunga lead på en viss sång, men sedan på CD:n är det en stämma inspelad.
Och några låtar senare står det att tjej Gul ska sjunga lead, och då är det istället solo på min skiva.
Lite förvirrande ... men det är ju bara att lära sig båda delarna, inget mer med det!

Nepp, dags att ta tag i saker och ting tror jag ...

Lista från Jennys blogg - tack vännen

Oftas på tallriken: Kyckling eller pasta med köttfärssås.
Bästa klubben: I Göteborg är det Valand och Nefertiti, i Marmaris (Turkiet) är det Salt'n'Pepa och i Lidköping är det ... eeehhh ... finns ju bara en att välja på, så det får väl bli Harry's.
Då vet jag att jag är kär: När det skjuter blixtar i magen på mig när han ser mig i ögonen.
Detta gör jag när jag är ledsen: Gråter.
Hit går jag helst: Till Sture's eller Vasastan och dricker öl och pratar hela natten (eller iallafall tills det stänger).
Bästa presenten jag fått: "Anne på Grönkulla" - DVD:rna i julas.
Älskar att ge bort: Riktigt genomtänkta presenter som verkligen är gjorda för personen ifråga.
Skor: Mina nya, röda med hög träklack.
Jag spelar: Piano och pajas.
Efterrätt: Marängswiss, min och Susannes specialitet.
Dagens lögn: "Jag mår jättebra, det var nog bäst att det hände", varje gång någon frågat mig idag hur jag mår ... (man mår inte jättebra när ens farmor precis dött).
Ditt rum är: Riktigt välstädat just nu!
Din hobby: Dansa, sjunga, shoppa, vara med mina vänner, se på TV, jympa, lyssna på musik.
Vad är det för veckodag: Torsdag.
Vad åt du senast: Fil med müsli, russin och mandlar.
Vem fick du mail av senast: 2entertain som bekräftade att mitt mail och mitt kontrakt var mottaget.
Vem fick du sms av senast: Camilla.
Senaste bussresa: Hemifrån och till stan.
Manchester eller jeans: Jeasn, hatar manchester.
Sover du naken: Aldrig helt naken, men är det kohet kan det bli endast trosor. Älskar dock pyjamasar på vintern!
Vad gör du när du inte kan sova: Läser eller ligger och tänker på livet.
Vinyl eller CD: CD.
När du blir gammal, bor du i stan eller på landet? I stan.
Hur många dagar i veckan går du på fest? I höstas var det en i månaden, nu är det en i veckan.
Bör Stockholm vara Sveriges huvudstad: Absolut!
Vad tycker du om Lunarstorm: Det var roligt ett tag ...
Om du jobbade i en tobaksaffär, skulle du sno mobila påfyllningskort om du hade chansen? Har ju abbonemang, så det känns rätt onödigt.
Favoritfilm: "Brokeback Mountain" och "RENT".
Spelar du i ett aktivt band: Jag gjorde ju det, men var ju tvungen att hoppa av nu när jag ska utomlands såpass länge.
Skulle du bryta mot lagen om du visste på förhand att du skulle komma undan med 90% säkerhet? Det beror helt på vad det är för brott, jag skulle ju kanske inte mörda någon direkt.
Hade du kunnat tänka dig att bli polis? Ja, men jag tror jag hade varit värdelös som det.
Vem får dig att må dåligt: Murat.
Klagar du över folk som skriver grammatiska stavfel? Nej, det tror jag inte.
Är du ett intellektuellt geni? Skulle inte tro det.
Blandar du svenska med engelska när du skriver? Alldeles för ofta.
Vad tycker du om Fredrik Reinfeldt? Bra ledare för Moderaterna, men lite feg ibland.
Tittar du på musikbyrån? Nej.
Är du den som avslutar telefonsamtal? Ibland.
Vad gör du om tio år? Lever livet med musikaljobb och min man.
Vad gillar du för kakor? Jag gillar alla sorters kakor:)!
Vilken är din favoritpaj? Camillas blåbärspaj.
Vad äter du helst till middag? Jag älskar mat i alla former!
Vem lagar din mat? Ja, inte är det jag ...
Varför är du inte vegan? Därför att jag älskar kött, och dessutom är människan och även andra djur födda till köttätare!
Vad heter dina husdjur? Mamma och pappa.
Hur många skor har du? Inte jättemånga ... kanske 15 stycken.
Vad har du på dig just nu? Min rosa "Hello Kitty"-pyjamas.
Vad har du för frisyr? Nyduschad så ingen alls.
Hur många timmar sov du inatt? Ungefär 6-7 timmar.
Hur många timmar brukar du sova per natt? Om jag inte jobbar på Posten dagen efter så blir det väl kanske 9.
Vad vill du ha på smörgåstårtan? Oj, massa smaskigt ... lite skinka ... eller räkor, eller nåt ...
Vad dricker du helst till maten? Vichy Nouveau lingon/lime.
Vad dricker du helst på fest? Vitt vin eller cider.
Vad åt du till frukost? Havregrynsgröt och ett ägg.
Hur många cigg har du rökt idag? 0.
Vad jobbar du med? Som showartist för 2entertain.
Har du skrivit någon egen låt? Eh ja, kvalitén på den kan väl dock diskuteras.
Vem hånglade du med senast? Jocke.
Vem saknar du? Camilla, Sofia, Erik, Karin, min bror, farmor ...
Är du pinsam på fyllan? Ja, det händer nog.
Vad stod det i det senaste sms:et du fick? "Jag har varit på Les mis och kollat på Jörgen. Jag ska sova där också, så det får nog bli imorgon. Saknar dig också. Klem".
Vem var det från? Camilla.
Skriver du dagbok? Ja, iallafall en sorts dagbok.
Vilken färg har dina underkläder just nu? Svart.
Vad gjorde du sönder senast? Ett gummiband idag på jobbet.
Har du blivit hotad på telefon? Nej, men via mejl.
Vad är det sämsta med p-piller? Att jag blir knäpp och tror alltid att jag glömt dem.
Vad var det senaste du köpte? En apelsin och ett äpple.
Vad har du dåligt samvete för? Att jag inte hör av mig tillräckligt ofta till mina vänner.
Vad heter dina favoritgosedjur? Vilhelmina, som är en hund.
Vem kramade du senast? Elin och Britt på jobbet.
Vad är du beroende av? Att sjunga, inta tobak på fester, musik och godis.
Är du sexuellt frustrerad? Som fan.
Har du duschat idag? Alldeles nyss.
Vem vet mest om dej? Förmodligen Sofia.
Vad luktar det just nu? Tvål.

Mer musik från 2entertain

Idag kom det ytterligare lite skivor och texter från min arbetsgivare.
Blev oerhört besviken, för fick inte alls lika mycket att sjunga i dessa två shower ... trist, men jag måste sluta tycka synd om mig själv och vara glad för att jag har jobb istället!
Förhoppningsvis kommer jag väl få dansa mer tror jag.
Och det var ju inte så att jag inte får sjunga något alls, men det var bara det att ... ja ...  okej, en annan tjej fick sjunga mycket mer, så nu har jag sagt det! Lisa är svartis, och jag står för att jag är det! En mycket dålig sida av mig, som jag verkligen försöker jobba bort. Lisa vill, särskilt när det kommer till sång, vara mest och bäst på alla sätt!!!!
Phu, det var ett jobbigt erkännande ...:).
Men jag ska vända på detta, och se det som något positivt.
Det jag fick sjunga verkar roligt och bra, bl.a. "Evighet", som är slutklämmen på schlagershowen.
Ska även ge mig på en gammal fransk sång som Belgien bidrog med förr; "J'aime la vie", och sedan ska Lisa även få glänsa med sin norska i "La det swinge".
Haha, kan bli mycket intressant. Man får väl stå sitt kast när det står på ens CV att man kan prata franska och norska, hihi.
Verkar för övrigt mycket svårare att lära sig detta, lite mer oregelbundna stämmor.
Det är bara att bita ihop och köra.

Har precis varit och tränat, ett medel/station pass på Friskis & Svettis i 90 minuter.
Shit, det var jobbigt alltså, men bra, för styrka är inte riktigt Lisas grej. Därför behöver jag verkligen träna på det!
Förresten, lyckades stöta på inte mindre än TRE gamla flammor på vägen till och i träningslokalen. Jösses, Lisa hade verkligen oturen på sin sida. Dessutom tre som jag har en ganska tveksam relation till för tillfället ... blir lätt så med Lisas gamla flirtar ...

Ska skriva en lista också, så nu får det vara nog med pladder:)!

Lista för att lätta upp stämningen

10 favoriter:
Färg: 
Rött
Mat: Potatisgratäng med något gott kött till.
Band: Just nu; Christina Aguilera.
Film: "Brokeback Mountain" och "RENT".
Bok: "Asyl" och "Godnatt Mr Tom".
Sport: FOTBOLL!!!!!!!
Årstid: Våren.
Veckodag: Lördag.
Glassmak: Daim och polka.
Tid på dygnet: Sen kväll.

9 för tillfället:
Humör:
Inte jättebra, då min famor just dött.
Smak: Vanilj.
Dag: Onsdag.
Kläder: Baggyjeans och min BA-hoodtröja.
Bakgrund: Mamma och pappa.
Nagellack: Inget.
Tid: 12.03
Omgivning: Mamma och pappa.
Irritationsobjekt: Tiden som verkar stå alldeles still.

8 första:
Bästa vän:
Kristin E.
Screen name: Tummeliza.
Husdjur: Dammråttor är det enda husdjur jag haft.
Piercing: Har aldrig piercat mig.
Förälskelse: Johna.
Musik: Carola.
Bil: Har aldrig haft en egen bil.
Kyss: Martin.

7 senaste:
Alkohol:
En Xider innan jag gick hem från Harry's i lördags.
Mat: Ett päron.
Dryck: Vatten.
Biltur: Till farmor på sjukhuset.
Kyss: För typ två månader sedan.
Spelad låt: Hmm .... minns inte ...
TV-program: "Vänner".

6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner:
Nja, det vill jag inte påstå.
Brutit mot lagen: Ja.
Blivit arresterad: Arresterad vet jag inte, men fast för snatteri iallafall.
Badat naken: Ja.
Varit med på TV: Ja.
Kysst någon du inte känner: Alltför många gånger.

5 nej tack:
Kläder:
Så kort kjol att trosorna syns.
Mat: Blodpudding.
Musik: Omusikalisk musik.
Dryck: Kaffe.
Personlighetsdrag: Högdragen.

4 saker:
Du gjorde igårkväll:
Tränade.
Du kan höra just nu: Mamma som bläddrar lite i en tidning.
Du inte kan leva utan: Min familj.
Du gör när du har tråkigt: Sätter mig vid pianot och sjunger.

3 personer:
Du kan berätta allt för:
Camilla, Maria och Sofia.
Du tycker om: Oj, det är för många för att räkna upp.
Du inte gillar: Några stycken, men det behöver jag inte ta upp här.

2 val:
Kaffe eller te:
Te.
Vår eller höst: Vår.

1 önskan:
Att jag snart hittar någon som kan vara "the one".





Farväl

Imorse klockan 05.20 somnade hon rofyllt och stilla in i döden.
Min älskade farmor finns nu inte längre kroppsligen hos oss, men självsligt kommer hon alltid vara hos mig.
Hon skänkte så mycket glädje åt oss alla, och att hon dog på All Hjärtans Dag passade henne utmärkt, med tanke på att hon hade det största hjärtat jag någonsin träffat på.
Det är svårt och jobbigt just nu, men jag vet att hon mår bättre där hon är nu.

Ingenting blir någonsin detsamma igen, men man måste gå vidare.
Även fast det är svårt.

Adjö min älskade farmor.
Du finns i mitt hjärta, nu och för alltid.

Att leva ...

Lever gör vi alla. Iallafall minst en kort stund.
Men alla dör vi också.
Livet är en konstig sak egentligen.
Vi föds som barn, blir äldre, vuxnare, för att i slutskedet av våra liv bli som barn igen.
Stillaliggande i vår säng med folk som tar hand om en.
Till slut slutar allting bara fungera, och vi försvinner.
Rent själsligt iallafall, till ett annat ojordiskt ställe.

Det gör så ont att se min älskade lilla farmor bara ligga där, så liten, svag och så långt ifrån den människa vi känner.
Hon har nog varit en av de mest fantastiska personerna i mitt liv, som alltid gett goda råd och alltid varit så otroligt stolt över vad jag åstadkommit.
Hon är rolig också, inte vet jag någon 87-åring som man kunnat skratta åt och med så länge.
Alltid stenkoll på allting, och alltid med en åsikt om allt, från Sveriges regering till deltagarna i Fame Factory.
Hon har varit en stor glädjekälla i mitt liv, och jag vet att jag kommer sakna henne något fruktansvärt, även om jag just nu önskar att hon snart fick sluta, för hennes egen skull.
Men varje dag när vi besöker henne på sjukhuset så är det en kamp med att hålla tårarna borta.
För jag vill inte minnas mig som ledsen.
Även om hon varken tittar på en eller svarar på tilltal längre, så tror jag att hon hör oss.
Jag är ganska säker på att hon hör, och att hon vet att vi är med henne ända in i det sista.
Hon är så fin där hon ligger, och det enda jag vill nu är att hon ska slippa ha ont.
Hon är inte rädd, för det har hon sagt, vilket jag respekterar henne för.
Hon vet att hon kommer till Gud nu och får träffa Runo, som lämnade henne för fem år sedan.
Själv kommer jag säkert vara livrädd när det är min tur att dö.
Men farmor är inte sådan. Hon är en kämpe, med fighterinstinkt och en vägran att ge upp.
Det har varit på både gott och ont kan man säga.

Vad jag ska göra utn henne, vet jag inte, men jag vet också att hon alltid kommer finnas hos mig.
Hon kommer alltid titta ner på mig från himlen, och vara stolt över mig.
Jag tror inte någon blev så glad som hon när jag fick jobbet för Fritidsresor, och jag ska göra allt jag kan för att leva upp till hennes förväntningar.

Jag har så svårt att släppa henne.
Men för hennes skull så hoppas jag det blir snart.
Det är inget drägligt liv just nu, särskilt inte för henne, som alltid har varit i farten.
Käre Gud; ta henne till dig nu, du behöver henne mer än vi.
Men jag ber dig också att låta henne slippa ha ont när hon tar sitt sista andetag.

Jag älskar dig, farmor och jag glömmer dig aldrig.



Trött

Ojojoj, vilken dag det var igår. Men rolig:).
Började med att vi hade en liten bjudning för släkten, eftersom brorsan precis fyllt 24, och pappa fyllde 54 för ett tag sen ...
Det gick väl helt okej, men vid halv tre åkte vi iväg till sjukhuset och hälsade på farmor.
Hon är väldigt dålig nu, hon bara ligger där och kan knappt prata, eller något annat heller för den delen.
är man hemsk om man hoppas för hennes egen skulle att hon snart får sluta sitt liv?
Jaja, sedan körde mor mig till Maria.
Vi slappade ett tag, gjorde oss iordning och sedan var det festardags!
Kollade på melodifestivalen allihopa; Vi två, Josie, Veronica och Madde.
Det var kul, men jag tyckte Cosmo4 skulle gått vidare.
Sedan körde vi singstar och lyssnade på "Värsta Schlagern" (älskar den låten).
När vi väl kom in till stan, var jag ganska berusad kan man säga, men roligt hade vi det iallafall inne på Harry's:).
Träffade massa härliga människor därinne också; Lovisa, AnnaLena, Kristin - you name it:)!
Killen bakom mig i jackkön nöp mig i häcken hel tiden, det var ju också ... intressant ...
David körde hem mig vid tvåtiden, drack lite mjölk, åt och sådär innan jag kom i säng vid halv fyra.
Väcktes bryskt av telefonen som ringde halv ått.
Det var från sjukhuset, farmor hade blivit sämre, så mamma och pappa kastade sig in i en taxi.
Jag och David sov vidare, och när vi anlände till sjukhuset var läget mer stabilt.
Kollade på när Anja åkte störtlopp (hon är GRYM), och är nu hemma igen.
Ska öva lite nu, tror jag ...

More info

... about me:).

1. Vilken svordom använder du mest? Helvete förmodligen.
2. Äger du en Ipod? Fråga gärna människan som inte ens skaffat en minidisc ...
3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 10.00 (fast jag sätter allt jag äger på att jag kommer sova vidare ändå).
4. Hur många resväskor har du? Tre.
5. Använder du flipp-floppar? Ja, fast inte vintertid i Sverige.
6. Var köper du dina matvaror ifrån? ICA här hemma och Coop Konsum eler Willys i Göteborg.
7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Nej, jag är en riktig linslus (fråga mig inte varför, för jag blir aldrig bra på dem ändå).
8. Vilken var den senaste filmen du såg? "RENT" ... suck, vad bra den är.
9. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En resa till New York och en lägenhet i Göteborg.
10. Har någon någonsin kallat dig lat? Jättemånga, förstår inte varför ...
11. Tar du någonsin medicin för att somna snabbare? Ibland tar jag Valerina Natt som är ett naturläkemedel.
12. Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? "We Will Rock You" - Original London Cast
13. Vilken är världens bästa artist? Just nu känner jag att det är Stevie Wonder eller Michael Jackson.
14. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan, och isåfall vad? Inte vad jag kan minnas.
15. När var det senast någon stötte på dig? Oj, jag har misstankar om att en gjorde det i lördags, men jag skojade bort det ifall jag skulle ha fel, haha.
16. Vad åt du till middag senast? Potatisgratäng och fläskfilé.
17. Använder du huvtröjor? Ja, det är skönt att få gömma sig lite ibland.
18. Kan du vissla? Busvisslar väldigt bra, jag är sämre på att vissla vanligt.
19. Vem var den senaste som ringde dig? Josefin.
20. Vilken är fin favoritåkattraktion på ett nöjesfält? Berg - och dalbanan.
21. Tror du att folk pratar bakom ryggen om dig? Det är jag alldeles övertygad om.
22. Vilket riktnummer befinner du dig i? 0510.
23. Tittade du på tecknat när du var liten? Vaddå när jag var liten, det gör jag fortfarande!
24. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Inte särskilt stort eftersom jag för tillfället bor i en liten håla på Varaslätta.
25. Hur många syskon har du? 1 storebror.
26. Är du blyg inför det motsatta könet? Ja, men jag tror inte det märks för antingen blir jag nervös och pladdrar på 180, eller så ska jag spela ointresserad och nonchalerar dem totalt.
27. Vilken film kan du alla replikerna till? "Titanic".
28. Äger du några popband t-shirts? Nej, otroligt nog inte.
29. När flög du senast? 15 september från Turkiet till Köpenhamn.
30. Hur många stolar står kring ditt köksbord? 4.
31. Läser du för skojs skull? Ja, varför skulle jag annars läsa?
32. Pratar du några andra språk? Engelska, ganska bra norska och franska, lite italienska och pyttelite turkiska.
33. Diskar du din egen disk? Inte alltid ska väl erkännas.
34. Har du gråtit offentligt? Typ, ja.
35. Har du en stationär dator eller en laptop? Stationär.
36. Försöker du alltid lära dig nya saker? Nej, alldeles för sällan, om jag inte VET att det är något jag kommer klara av.
37. Vill du just nu göra några piercingar eller tatueringar? Nej.
38. Tycker du killen borde bjuda på första dejten? Borde och borde ... det är väl trevligt, men det behövs verkligen inte.
39. Kan du kasta macka? Nej, jag suger på det.
40. Har du någonsin varit på Jamaica? Tyvärr inte.
41. Vad har du med dig in på bion? Popcorn, godis och en dricka.
42. Vem var din favoritlärare och varför? På gymnasiet Stig Lundberg för hans otroliga förmåga att göra all historia intressant, och på Balettakademien Gunilla Ohlsson för hennes vilja att locka fram det bästa hos alla.
43. Har du dejtat någon av en annan religion? Yes, två muslimska killar.
44. Vad har du för väder? Snö.
45. Har du en blogg? Eh ...vad tror du det är du läser? Mina memoarer del 75?
Var blev 46 av?
47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Italienska och historia.
48. Gillar du att flyga? Usch nej.
49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Att han har nära till skrattet.
50. När sov du senast på golvet? Jag sover ytterst sällan på golv måste jag säga.
51. Vilken är din favoritdrink? Har tre: Redbull & Vodka, Cosmopolitan och Vodka Lime.
52. Gillar du din boendesituation? Nja, det råder väl kanske lite delade meningar om det i Lisas huvud just nu.
53. Vilken är din mammas hemstad? Lidköping.
54. Hur många timmar måste du sova för att fungera? MINST 7.
55. Din pappas hemstad? Götene.
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga? Det vill jag inte påstå.
57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Inte vad jag minns.
58. Vilken är din favoritfrukt? Nektariner.
59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Periodvis gör jag det.
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag? 23.
61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Ja.
62. Tror du på liv på andra planeter? Jag vet faktiskt inte.
63. Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Flera av de där idioterna på stämman förra helgen.
64. Tror du att Gud är en man eller kvinna? Jag tror inte att Gud är mänsklig alls.
65. Vad var det senaste du åt? Potatisgratäng och fläskfilé.
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Så länge det inte är kärlek inblandat så är det ganska lika.
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn? De valde mellan Frida och Lisa, och eftersom några bekanta strax innan jag kom fick en Frida, så blev det Lisa.
68. Gillar du senap? Sådär.
69. Vad säger du till dig själv när det är svårt? Ingenting, jag är kass på att muntra upp mig själv.
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm? ALDRIG!
71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig? Iris i "The Holiday".
72. Har du någonsin köpt något från e-bay, isåfall vad? Nej.
73. Tycker du om att krama folk? Jaaaaaaa!!!!
74. Skulle du säga att du är trendig? Har blivit det nu faktiskt.
75. Äger du en digitalkamera? Tyvärr inte.
76. Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Sarah Jessica Parker, Sara Sommerfeldt och den yngsta systern i "Gilbert Grape" (vet inte vad hon heter).
77. Stör det dig om någon säger att den ska ringa dig och sedan inte gör det? Ja, det gör det nog.
78. Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta? Ganska många, exempelvis "Anne på Grönkulla", "Godnatt Mr Tom", "Asyl" ...
79. Tycker du att du är attraktiv? Ibland kanske.
80. Vad är det allergisk mot? Hö och gräs.
81. Får du dåligt samvete efter att du ätit kött? Nej.
82. Om du var född av motsatt kön, vad skulle du då hetat? Ingen aning.

Paket från 2entertain har kommit:)!

Jaaa, äntligen lite spänning i tillvaron.
Fick ett stort paket i brevlådan idag, innehållande massa härlig information om mitt kommande liv som artist.
Kontrakt, avreseinfo, info om de första sju veckorna, samt det mest intressanta av allt: Showerna!
Vi kommer att ha fem olika shower, och de kallas "Tribute to the Stars", "Nordic Evening", "Eurovision Top 6" (OH YEAH, säger jag bara), "Note by Note" och "Bamse Stars". Har dock bara fått material för "Tribute to the Stars" och lite från "Note by Note".
"Note by Note" är en typ av tävling med gästerna på hotellet, där vi ska vara "hosts". Där kommer jag få minst en solosång samt leadsing i "Lady Marmelade" (inte särskilt tråkig låt faktiskt, hihi).
"Tribute to the Stars" innehåller småmedleyn från olika artister/filmer, och de är bl.a. Tom Jones, Wham, Blues Brothers m.fl. Jag sjunger lead i en hel del (tror att jag har fått sång/dans-rolltjejen), bl.a. "What a Feeling" (inte särskilt trist det heller), "Barbara Ann" (seriöst, det kan bli himla intressant, haha), "have you ever seen the rain" (vadå backflash från Kållandsöfesterna), duett med killen i "Careless Whispers" (hoppas fan han är snygg), "Gimme some lovin" (nu jävlar ska jag rocka hårt) m.fl.
Detta kommer bli så jävla roligt, det känner jag på mig.

Var så orolig att allt bara var en dröm.
Att de skulle gjort ett misstag, och att det aldrig var meningen att jag skulle fått jobbet.
Det är så mycket som går bra för mig nu, så jag kunde omöjligt tro att allt kunde vara sant.
Men kanske jag äntligen börjar få lite tur i livet.

Dags att börja livet som artist då .... Gud, vad konstigt det känns.
Men naturligtvis också helt fantastiskt.

Omtumlande

Känslorna tumlar om varandra.
Jag är omväxlande glad, ledsen, orolig, besviken, euforisk, trött, orkeslös ...
Att träffa honom i helgen var helt fantastiskt. Men det sätter sina spår.
Men en sak är säker, och det är att Lisas desperata sökande efter "Honom" är över.
För jag tänker inte nöja mig med vem som helst längre.
Jag tänker vänta på att "min" Mattias ska dyka upp.
Han som kommer göra mig lycklig, och som är redo att älska mig.
Mindre tänker jag inte nöja mig med, för jag är faktiskt värd det.
Okej då om jag tills dess får gå runt och må ganska dåligt, tänka på en människa som inte tänker på mig.
Men det får väl vara så då.
Livet går ju trots allt vidare ändå.

Förstår inte varför jag inte hört något från Charlotte på 2entertin.
Börjar bli lite ororlig, tänk om det inte alls var meningen att jag skulle få jobbet.
Shit, det skulle förmodligen vara undergången för mig.
Men får väl kanske ta och ringa henne.
Ja, det är nog bäst.

Vissa människor ...

Kommer man aldrig över. Inte på riktigt. Försvinner aldrig från hjärtat. Lämnar spår som helt enkelt inte vill suddas ut.
Han är en sådan.
Och för första gången ... så accepterar jag det. För vi har äntligen talat ut.
Egentligen så är det otroligt jobbigt att han är så sjysst. Men det är skönt för omväxlings skull.

För två år sedan träffades vi för första gången, och jag föll handlöst för honom.
Jag vet att han verkligen gillade mig också. Men han sade stopp innen det gick för långt.
Jag blev fullkomligt förkrossad, jag antar att han betydde mer för mig än jag ville acceptera.
jJag blev den jobbigaste tjej som någonsin skådats. Inte bara p g a detta, för det var mycket annat i mitt liv just då också.
Jag förstörde en hel helg i Bryssel för alla inblandade genom att straffa honom för vad han gjorde mot mig (vilket egentligen var ingenting, men det tog ett tag för mig att inse det).
Vi skiljdes åt, och sågs inte på åtta månader.
Nästa gång vi sågs var allt lugnt på ytan. Men sedan dess har det alltid varit svårt för mig att se honom.
Har aldrig kunnat vara riktigt mig själv, därför att jag skämts så för hur jag betedde mig då.
Nu visste jag att vi skulle ses i helgen, och var livrädd. Vet att han har flickvän, och vill inte att han ska tro att jag stalkar honom.
På fredagens tävling var det väl okej, men liksom inte sådär hjärtligt som det var mellan oss förr.
På lördagen var jag ju där och stöttade honom, men han var ganska nervös och upptagen då, så pratade inte jättemycket med honom. Eller jo, lite, men kunde inte riktigt se honom i ögonen, rädd för vad som skulle hända mig om jag gjorde det.
När jag gick därifrån, var jag säker på att det kommer dröja minst ett år tills vi ses igen.
Tänkte en hel del på honom under kvällen, när vi var på Valand och så, tyckte det var lite jobbigt, och bestämde mig för att det får bära eller brista, jag bestämde mig för att skicka ett mejl när jag kom hem idag.
MEN för en gångs skulle hade jag turen på min sida!
Teres ringde och sa att de var på Nivå, så vi drog dit sen.
Till min stora glädje var han där, och med lite alkohol i kroppen blir allt så mycket lättare!!!!
Satte mig hos honom, och pratade hela tiden.
När vi senare under kvällen kom tillbaka från toaletten tog jag mod till mig och sa vad jag kände.
Bad om ursäkt för mitt beteende, och sa att jag bara ville att allt skulle bli som vanligt mellan oss, att han inte får gå runt och tänka på mig som den tjejen jag var precis efter allt som hände.
Han var så fantastisk, lyssnade på mig och sa att han aldrig hade dömt mig.
Att han kände redan på förra årets stämma att allt var lugnt när jag så tydligt tog ställning för honom och hans bror redan i det valet.
Han var så glad över att jag kom ner och stöttade honom den här gången också, och han tackade så jättemycket och sa att vi alltid kommer vara goda vänner.
Jag sa också att jag kanske kan skylla litegrann på att det var två år sen och att jag bara var tjugo, ung och oförståndig. Han höll med och skrattade lite.
Resten av kvällen pratade vi om allt möjligt och hade så otroligt trevligt. Precis som det var när vi allra först träffades, så var det bara vi två som pratade med varandra, alla runtomkring bara försvann.
Men alltså som vänner, jag försökte absolut inget mer, jag vet att han har flickvän. Men det känns så bra då att han fortfarande kan prata med mig, vara avslappnad, ta i mig och sådär, utan att för den gångs skull bli livrädd för att jag ska tro någonting.
Fick hans nummer igen, för jag sa att vi måste ses innan jag drar utomlands, och när jag och Frida kom hem så messade jag. Fick tillbaka idag, och det var som om en sten föll från mitt bröst.

Det gär var ett stort steg framåt för mig! Det här har gnagt mig så himla länge, och jag är stolt över att jag tog chansen och pratade med honom en gång för alla! Tror det här är ett tecken på en stigande självkänsla.
Han lyssnade, dömde inte och var inte rädd för att sitta och prata med mig hela kvällen (folk inom MUF börjar gärna skvallra, när vi hade det på G för två år sedan, var det det stora samtalsämnet i flera månader), ta i mig och krama mig och sådär .... han är nog den bästa killen jag träffat i hela mitt liv.

På ett sätt är det synd att vi inte träffades nu. Jag kände själv i helgen hur mycket jag mognat, vuxit och förändrats.
När vi "gjorde slut" (vi var ju aldrig riktigt ihop) så var det för att hans hade ett uppbrott bakom sig som fortfarande gnagde. De gjorde slut för att hon tyckte att han aldrig tog sig tid för henne, och det slutade med att de slutade prata med varandra. han var rädd för att det skulle hända igen, och han var inte redo för ett förhållande.
Kanske var det bara skitsnack då.
Men hade det varit nu .... det känns bara som om det hade varit annorlunda.
Tyvärr får jag aldrig veta det.
Han har flickvän, och det är nog egentligen bäst att jag håller mej från honom.

Men frågan är om jag innerst inne någonsin kommer ge riktigt upp på honom ...
Jag kommer nog alltid ha en del av mitt hjärta hos honom.

Och det känns faktiskt ... helt okej ...

En sak till: Att jag blev så upprörd för några veckor sen över en annan kille här hemma övergår mitt sunda förnuft. Tror det bara var i ren desperation efter bekräftelse.
Han skulle aldrig ignorera mig för att min kompis är snyggare än mig. För honom är det annat som är viktigt, och det är en sådan kille jag vill ha.
Han här hemma är ingenting jämfört med denna kille.
Det är Han som är värd mej.
Jag tror dock inte jag är värd honom. Han är den bäste jag träffat i mitt liv.

Vilken helg ...

Omtumlande är rätta ordet. Och alldeles för lite sömn.
Kom till Gbg vid femtiden i fredags och åkte direkt hem till Frida och Hasse där jag och mitt lag skulle värma upp inför MUF Göteborgs årliga frågesport M21.
Det var jag, Frida, Ida och david (som lag även kallade Davids Divor).
Efter god mat och en del rödvin begav vi oss till Avenyn 21 med en härlig hejaramsa i bagaget.
Det var underbart att komma dit och träffa alla gamla vänner igen; Mattias, HG, Joakim m.fl. (även om jag varit lite nervös inför ett speciellt möte, men mer om det senare).
Vi vann ju förra året, men jag tror förhoppningarna var lite för höga i år, då det nästan bara var politikfrågor. Seriöst, vem f-n vet vad George Bushs döttrar heter.
Kände att jag tillförde laget väldigt lite i år, men jag fixade iallafall alla rätt i Fotbolls-VM 2006 kategorin, Schlagerfestivalkategorin, Michael Jacksonkategorin, samt på frågan vad alla de sju dvärgarna heter i Snövit.

Jaja, det blev ingen lång kväll då vi skulle upp tidigt till stämman dagen efter.
Det blev ju för övrigt en intressant historia, rena cirkusen, det enda som fattades var popcornen!
Valberedningens förslag med Mattias som ordförande och andra kompetenta människor som hans medhjälpare kuppades ut av några praktidioter!
Jag kan knappast förklara alla turer hit och dit, men jag är ändå stolt och glad över att jag var där för att stötta Mattias & Co. Vi gjorde vårt bästa, och jag trodde faktiskt att det skulle gå sämre än det gjorde.
Jaja, nu kan man ju sitta här och se på hur MUF Göteborg går under, tack vare den värsta ordförande jag någonsin sett. Han är typexemplet på att man verkligen kan manipulera folk så otroligt mycket att de går med på vadsomhelst, särskilt saker de i realiteten inte förstår.

Jaja, där satt vi iallafall i nio timmar och gjorde vårt bästa, men vi drog hem till Frida sedan för en extremt snabbdusch och en pizza.
Åkte till Annelie för lite rödvin och Melodifestivalen (seriöst, när ska Sverige inse att Anna Book inte kan sjunga).
Blev lagom go och glad, och drog sedan in till Avenyn.
Först gick vi till Valand och dansade häcken av oss. Men när Annelie och Elin drog hem vid halvtre-tiden, gick jag och Frida vidare till Nivå där våra ärade MUF-vänner Joakim, Mattias, Teres, Andreas och David väntade.
Hade skitkul och drack alldeles för många drinkar (och alldeles för dyra sådana också, men det var inte jag som stod för kostnaderna, hihi).
Gick till McDonald's därefter och var inte hemma förrän vi halvsextiden tror jag.

Var tvungen att gå upp klockan halv tio och åka till tåget där pappa hämtade mig.
Åt lite och somnade sedan som en stock. När jag vaknade vid tre åkte vi till farmor på sjukhuset.
Försökte hålla mig vaken och se Manchester United mot Tottenham på TV, men kunde inte så sov lite till.

Har haft en helt fantastisk helg, och jag kände själv att jag verkligen gjorde en insats för en vän.
Det var så himla kul att träffa alla fantastiska MUF:are igen, och för första gången kände jag mig inte så malplacerad.
Jag känder mig faktiskt vuxnare, mognare och mer medveten, vilket var skönt. Tyvärr är det två år för sent, men vaddå? Kul har jag iallafall haft det!

Vilken helg ...

Omtumlande är rätta ordet. Och alldeles för lite sömn.
Kom till Gbg vid femtiden i fredags och åkte direkt hem till Frida och Hasse där jag och mitt lag skulle värma upp inför MUF Göteborgs årliga frågesport M21.
Det var jag, Frida, Ida och david (som lag även kallade Davids Divor).
Efter god mat och en del rödvin begav vi oss till Avenyn 21 med en härlig hejaramsa i bagaget.
Det var underbart att komma dit och träffa alla gamla vänner igen; Mattias, HG, Joakim m.fl. (även om jag varit lite nervös inför ett speciellt möte, men mer om det senare).
Vi vann ju förra året, men jag tror förhoppningarna var lite för höga i år, då det nästan bara var politikfrågor. Seriöst, vem f-n vet vad George Bushs döttrar heter.
Kände att jag tillförde laget väldigt lite i år, men jag fixade iallafall alla rätt i Fotbolls-VM 2006 kategorin, Schlagerfestivalkategorin, Michael Jacksonkategorin, samt på frågan vad alla de sju dvärgarna heter i Snövit.

Jaja, det blev ingen lång kväll då vi skulle upp tidigt till stämman dagen efter.
Det blev ju för övrigt en intressant historia, rena cirkusen, det enda som fattades var popcornen!
Valberedningens förslag med Mattias som ordförande och andra kompetenta människor som hans medhjälpare kuppades ut av några praktidioter!
Jag kan knappast förklara alla turer hit och dit, men jag är ändå stolt och glad över att jag var där för att stötta Mattias & Co. Vi gjorde vårt bästa, och jag trodde faktiskt att det skulle gå sämre än det gjorde.
Jaja, nu kan man ju sitta här och se på hur MUF Göteborg går under, tack vare den värsta ordförande jag någonsin sett. Han är typexemplet på att man verkligen kan manipulera folk så otroligt mycket att de går med på vadsomhelst, särskilt saker de i realiteten inte förstår.

Jaja, där satt vi iallafall i nio timmar och gjorde vårt bästa, men vi drog hem till Frida sedan för en extremt snabbdusch och en pizza.
Åkte till Annelie för lite rödvin och Melodifestivalen (seriöst, när ska Sverige inse att Anna Book inte kan sjunga).
Blev lagom go och glad, och drog sedan in till Avenyn.
Först gick vi till Valand och dansade häcken av oss. Men när Annelie och Elin drog hem vid halvtre-tiden, gick jag och Frida vidare till Nivå där våra ärade MUF-vänner Joakim, Mattias, Teres, Andreas och David väntade.
Hade skitkul och drack alldeles för många drinkar (och alldeles för dyra sådana också, men det var inte jag som stod för kostnaderna, hihi).
Gick till McDonald's därefter och var inte hemma förrän vi halvsextiden tror jag.

Var tvungen att gå upp klockan halv tio och åka till tåget där pappa hämtade mig.
Åt lite och somnade sedan som en stock. När jag vaknade vid tre åkte vi till farmor på sjukhuset.
Försökte hålla mig vaken och se Manchester United mot Tottenham på TV, men kunde inte så sov lite till.

Har haft en helt fantastisk helg, och jag kände själv att jag verkligen gjorde en insats för en vän.
Det var så himla kul att träffa alla fantastiska MUF:are igen, och för första gången kände jag mig inte så malplacerad.
Jag känder mig faktiskt vuxnare, mognare och mer medveten, vilket var skönt. Tyvärr är det två år för sent, men vaddå? Kul har jag iallafall haft det!

Vilken helg ...

Omtumlande är rätta ordet. Och alldeles för lite sömn.
Kom till Gbg vid femtiden i fredags och åkte direkt hem till Frida och Hasse där jag och mitt lag skulle värma upp inför MUF Göteborgs årliga frågesport M21.
Det var jag, Frida, Ida och david (som lag även kallade Davids Divor).
Efter god mat och en del rödvin begav vi oss till Avenyn 21 med en härlig hejaramsa i bagaget.
Det var underbart att komma dit och träffa alla gamla vänner igen; Mattias, HG, Joakim m.fl. (även om jag varit lite nervös inför ett speciellt möte, men mer om det senare).
Vi vann ju förra året, men jag tror förhoppningarna var lite för höga i år, då det nästan bara var politikfrågor. Seriöst, vem f-n vet vad George Bushs döttrar heter.
Kände att jag tillförde laget väldigt lite i år, men jag fixade iallafall alla rätt i Fotbolls-VM 2006 kategorin, Schlagerfestivalkategorin, Michael Jacksonkategorin, samt på frågan vad alla de sju dvärgarna heter i Snövit.

Jaja, det blev ingen lång kväll då vi skulle upp tidigt till stämman dagen efter.
Det blev ju för övrigt en intressant historia, rena cirkusen, det enda som fattades var popcornen!
Valberedningens förslag med Mattias som ordförande och andra kompetenta människor som hans medhjälpare kuppades ut av några praktidioter!
Jag kan knappast förklara alla turer hit och dit, men jag är ändå stolt och glad över att jag var där för att stötta Mattias & Co. Vi gjorde vårt bästa, och jag trodde faktiskt att det skulle gå sämre än det gjorde.
Jaja, nu kan man ju sitta här och se på hur MUF Göteborg går under, tack vare den värsta ordförande jag någonsin sett. Han är typexemplet på att man verkligen kan manipulera folk så otroligt mycket att de går med på vadsomhelst, särskilt saker de i realiteten inte förstår.

Jaja, där satt vi iallafall i nio timmar och gjorde vårt bästa, men vi drog hem till Frida sedan för en extremt snabbdusch och en pizza.
Åkte till Annelie för lite rödvin och Melodifestivalen (seriöst, när ska Sverige inse att Anna Book inte kan sjunga).
Blev lagom go och glad, och drog sedan in till Avenyn.
Först gick vi till Valand och dansade häcken av oss. Men när Annelie och Elin drog hem vid halvtre-tiden, gick jag och Frida vidare till Nivå där våra ärade MUF-vänner Joakim, Mattias, Teres, Andreas och David väntade.
Hade skitkul och drack alldeles för många drinkar (och alldeles för dyra sådana också, men det var inte jag som stod för kostnaderna, hihi).
Gick till McDonald's därefter och var inte hemma förrän vi halvsextiden tror jag.

Var tvungen att gå upp klockan halv tio och åka till tåget där pappa hämtade mig.
Åt lite och somnade sedan som en stock. När jag vaknade vid tre åkte vi till farmor på sjukhuset.
Försökte hålla mig vaken och se Manchester United mot Tottenham på TV, men kunde inte så sov lite till.

Har haft en helt fantastisk helg, och jag kände själv att jag verkligen gjorde en insats för en vän.
Det var så himla kul att träffa alla fantastiska MUF:are igen, och för första gången kände jag mig inte så malplacerad.
Jag känder mig faktiskt vuxnare, mognare och mer medveten, vilket var skönt. Tyvärr är det två år för sent, men vaddå? Kul har jag iallafall haft det!

RSS 2.0