2007 - det bästa året i mitt liv!

Japp, så är det, jag har bestämt mig; 2007 ska bli året då jag fick rätsida på saker och ting. Jag brukar avge nyårslöften och bryta dem ungefär klockan 13.00 på nyårsdagens eftermiddag. Men så ska det INTE bli i år, för nu jävlar, säger jag bara. Det är dags att ta tag i sitt liv, och sin kropp. Jag ska leva i många år till hade jag tänkt, och varför då inte göra det på ett meningsfullt och bra sätt?
Därför, mina vänner, tänker jag här författa ner mina nyårslöften, pamparapam!!!!!

Lisa LOVAR att ...:

* Skriva "Jag är bra" - bok varje kväll
* Spara minst 2000:-/månaden till min framtida London-vistelse
* De vardagar jag inte jobbar på Posten ska jag senast gå och lägga mig 00.00 och gå upp senast 10.00
* Bli en ärligare, trevligare och pålitligare människa i alla lägen
* Sluta jämföra mig med andra, stärka min självkänslan och mitt självförtroende
* Anstränga sig mer med mitt utseende, kläder mm, mår ju mycket bättre när man känner sig fin bland folk
* Hjälpa till mer hemma

Mat, träning & hälsa

* Promenera MINST 30 minuter varje morgon innan frukost (ej Posten-dagar)
* Träna 4-6 ggr/vecka. Antingen gympa eller dans eller cykling, jogging eller långpromenad kombinerat med egen styrketräning hemma
* Äta varannan - var tredje timme, helst inte efter klockan 19.00
* Äta med lågt GI, mycket protein, frukt & grönt
* INGET onyttigt på veckorna. EN dag på helgen godis, snacks, läsk mm.
* Alkohol högst en gång varannan helg
* Föra mat - och träningsdagbok

Japp, det är mycket, men mycket går ju också hand i hand med varandra. Tränar jag bra, äter jag nästan automatiskt bra. Om jag tränar och äter bra, mår jag bättre, och får bättre självkänsla och självförtroende. Då kanske jag också kan sluta jämföra mig med alla andra också ...


Så som i Himmelen

Återigen en film jag sett förr, men som jag såg igår på TV tillsammans med familjen, Onekligen en film som väcker känslor och diskussioner.

En världberömd dirigent får en hjärtinfarkt, och tar därför en paus i sitt hektiska liv för att återvända hem till byn i Norrland där han växte upp. Dock har han mest hemska minnen därifrån, sin pappas död, mobbningen i skolan mm.
Han försöker stänga in sig där, men kan inte låta bli att dras till den lokala församlingskören. Han tar fram saker ur medlemmerna som varit dolda under ytan så länge, och saker och ting sker i byn och dess invånare som så länge legat och grott. Vissa människor avgudar honom, medans andra hellre skulle se honom död ...


Den här filmen pendlar mellan att vara helt fantastisk och så konstig att jag inte förstår någonting. Det finns många otroligt intressanta karaktärer i denna filmen, och många i stort sett alla skådespelerna gör helt fantastiska prestationer, då särskilt Helen Sjöholm, Lennart Jähkel, Inger Olsson och mannen som spelar kyrkoherden (vet ej hans namn). Vissa saker som sker i filmen skär verkligen i en av sorg och medkänsla, och varenda karaktär vet man finns på riktigt i vårt avlånga land (även om den typen av präst faktiskt inte finns längre). Vissa av dialogerna är också alldeles genialiska.
Men samtidigt får man inget riktigt grepp om filmen. Han startar upp så många situationer och presenterar så många olika karaktärer, men kan inte riktigt hålla kvar allting. Man får bara se små glimtar av vissa bihandlingar, vilket gör att man blir lite snopen när det bara tappas bort. Och till slut händer det så många sorgliga saker, att man till slut inte kan ta emot fler känslor. Sedan tycker jag Michael Nykvists karaktär är så sjuk och konstig, att jag inte köper honom alls. Hans kärleksrelation till Lena är också väldigt underlig, man märker inte när de blir ihop, och förstår inte riktigt om de någonsin blir det heller.

Men filmen lämnar väldigt djupa spår, man tänker till och känner med karaktärerna. Den absolut bästa repliken har Inger Olssons karaktär, prästfrun, när hon, i ren frustration ställer sin make mot väggen med sina frågeställningar angående Gud, "synden" och förlåtelse:

"Gud förlåter inte, för han har aldrig fördömt."!


Godmorgon!

Ja, eller typ iallafall. jag sov till halv tolv idag, och åt frukost för ungefär en halvtimme sen, så för mig har dagen precis börjat. Sitter här och bara glider runt, gör ingenting speciellt direkt. Funderar på vad som händer imorgon. Förmodligen kommer jag, Josefin och Maria bara vara här hemma hos mig, laga midag och dricka bubbel. Orkar liksom inte att sätta igång och försöka göra något seriöst. Och varför ska det vara så uppstissat bara för att det är nyår? Jag får ångest av både nyår och midsommar, för om man inte går på värsta stora festen, så verkar det som om alla tycker man är så trist. Jag är så glad för att jag var i Turkiet denna midsommar, inga krav på att fira så himla stort och sådär. Jag tror bara att jag och Josefin hängde på Bar-X, som vanligt liksom, haha. Så vi kör en lugn, ganska vanlig nyår också. Vi kommer bara bli lite lulliga, äta god mat och sådär. Ska bli himla trevligt.
Jag och Josefin ska ringa Jack imorgon också, denna gången innan vi blir så onyktra att vi inte hör eller förstår vad han säger, haha. Nej, men saken är den att han fyller år den 21 januari, och vi tänkte komma och hälsa på honom då. Och biljetterna behöver bokas ganska omgående, så vi måste bara kolla med honom så att han vill att vi kommer! Vore himla trevligt att träffa honom, min lilla "brorsa" .... förmodligen umgås han inte med Craig så mycket längre, så honom lär jag väl tyvärr inte träffa ... menmen, sånt är livet. Kan ju alltid be honom hälsa till honom nästa gång de talas vid bara .... eller nåt ...

Borde sova

Ja, jag vet att jag bord det! Men det är så tråkigt, och dessutom snackar jag med för mycket roligt folk på msn. Men snart så ...

Ska jag våga satsa?

Vad kommer mamma och pappa säga?
Men jag stannar ändå hellre här hemma och jobbar som danslärare ett tag och sen drar till London och studerar engelska, eller jobbar!
Jag vill det!
Men ... jag vet inte, känner mig så osäker .... hatar att inte veta exakt, att aldrig vara helt säker på att det går vägen.
Men kanske .... kanske skulle jag ändå våga försöka ... kan ju åka hem om det skiter sig liksom.
Måste ringa några samtal på fredag, checka läget bara .... se vad de på skolan säger.
Måste också prata med Josefin ... få veta hur seriös hon är med sina England-planer.
Fast skulle ju faktiskt kunna åka utan henne, om det vore så att hon inte vill längre.

Äh, jag vet inte ... jag går runt med en stressklump i magen, och det är mycket obehagligt kan jag säga!

Grattis på födelsedagen ....

... till MIG! Jag är idag officiellt 22 år gammal. Gammal var ordet .... usch en dag närmare trettio, jag får ångest. Och jag som skrattade så åt Josefin när hon hade åldersnoja vid sin födelsedag i oktober. Nu sitter jag här själv, och bara inte vill bli äldre nu! Usch, jag HATAR verkligen det här! Inget roligt alls, att veta att för var dag som går är det bara en dag mer som singel och ensam .... suck ...

Nej, nu ska jag inte misströsta. Har ju fått massa fina presenter. Har börjat kolla på "Anne på Grönkulla" - DVD:erna som jag fick av mamma. Guuuuuddddd, vad jag blev glad, älskar verkligen den serien. Han som spelar Gilbert är ju bara sååååå söt!!!! Har dessutom fått två nya pyjamaser (älskar att sova i dem), lite hudvårdsprodukter, en hel del pengar, en plattång, Idol-DVD:n, två Michael Bublé skivor, Peter Jöbacks samlingsalbum, Mauro Scoccos samlingsalbum, Christina Aguleras senaste ... 400 kronor på Rydéns som jag åkt in och köpa upp idag:)!

Måste dra ...

Älskar julen!

Jag har liksom inte hunnit se fram sådär jättemycket emot julen, för det har varit andra saker i hjärnan hela tiden. Men nu ser du ... jag har städat mitt rum jättenoga (Gud, vad mycket härligare det är när det är fint omkring en), och jag har även gjort min stora uppgift som jag gör varje år i juletid: Klätt granen. Mycket smakfullt blev det, med endast röda kulor (kan även vara dekorerade med lite gulstjärnor eller silver), ljus och sådant där fint, tjockt glitter! Ooooh, vad jag tycker om att göra det.
Ikväll ska vi tjuvsmaka lite på julmaten, mmmmmm det ska bli riktigt smaskens. Och vi ska väl försöka hitta på något att titta på på TV:n också ... förr brukade vi alltid titta på "Sång för de hemlösa", men det slutade de med förra året. En stor förlust för vår familj kan jag säga. Just nu är det fotboll som gäller på TV; Manchester United mot Aston Villa. Egentligen är jag ju Arsenal-fan, men nu måste jag vara lojal mot mina vänner i Birmingham, så jag håller på Aston Villa då .... även fast Henke börjar i United snart:).

Hepp, hepp, nu ska jag surfa vidare in på ww.faceparty.com, och spana in snygga, härliga engelska grabbar. Me like:)!

Bubbelbad och telefonprat

Mhm, det är ungefär det jag har hunnit med idag sedan jag kom hem från jobbet. Eller ja, jag sov lite också, men det är liksom så självklart med tanke på hur opigg jag varit hela dagen idag. MÅSTE lägga mig tidigare idag, orkar inte med en sådan här dag till, jag orkar inte gå runt som en zombie hela dagen.
Men imorgon är det iallafall fredag, och jag, Josie och Mia ska ut på Stures och ta en öl eller två för att fira att vi träffas ordentligt för första gången på ett halvår (eller ja, inte jag och Josie, vi sitter ju nästa ihop nuförtiden). Skönt att hitta på något för en gångs skull, och inte bara dega hela helgen.
Sen är det ju faktiskt så att det är julafton på söndag, Lisas favoritdag på hela året:):. Dagen då man får sådär trevliga saker som kallas presenter, dagen då man har en ursäkt att titta på tecknat (både i form av Kalle Anka och Karl-Bertil Jonsson), dagen då man får äta hur mycket godis och mat man vill, dagen då man går till kyrkan klockan elva, och sedan kommer hem strax efter tolv och bara kan njuta av att julen har varit underbar, som alltid. Ja, se julen är nog min absoluta favorittid på hela året faktiskt!

Vet ingenting längre ...

Det dök upp så hastigt, alla tankar bara kom rusande.
Alla minnen.
Jag vet ju inte ens om han minns mig. Det var ju trots allt nästan ett halvår sen (Gud, är det verkligen så länge?).
Jag pratar med Jack, hans kompis, ganska ofta på msn. Han är verkligen en underbar kille.
Vill inget hellre än att lämna det här landet och fly till det underbara landet på andra sidan engelska kanalen.
Men det verkar som om jag tror att det skulle lösa alla mina problem.
Han kommer kanske inte vilja veta av mig, inte ens vilja träffa mig.
Jag tror han har flickvän, eller iallafall hade det då.
Jag vill så gärna bara packa mina väskor och dra. Men vet inte om mina föräldrar skulle tillåta det igen.
Och jag vet inte om jag skulle orka leva så, med så dåligt med pengar igen.
Jag borde vänta, jag vet.
Men Josefin vill ju dra nu, och jag vill inte åka själv.

Okej, jag är bara 22 år. Jag borde bara leva livet, Och det är ju vad jag vill.

Men mamma och pappa tjatar på mig om lägenheten i Göteborg. Om min utbildning som jag offrat otroligt mycket för.

Men jag vet inte riktigt vad jag vill med mig själv längre.

Helst av allt vill jag bara dra. Bosätta mig i London. Jag tror inte Sverige är landet för mig.

Suck ... orkar inte tänka mer nu ...


Och orkar definitivt inte drömma mer om honom nu. Men jag skulle verkligen ge allt för att få träffa honom igen ... han har fastnat ... och jag vill bara träffa honom igen, och se om han är allt det jag någonsin önskat mig ...


Suck ...

Har tappat lite av självfötroendet ... och viljan liksom. Har insett hur otroligt svår den branschen jag gett mig in i är. Skulle skicka in den ansökan som showartist till 2entertain idag ... då måste man liksom ha med en mp3-fil där man sjungit in en sång! Är det bara jag som inte har tillgång till att göra sånt? Varför måste det vara så omständigt? De ser ju att jag gått på Balettakademien, borde inte det vara bevis nog för att jag faktiskt både kan sjunga och dansa tillräckligt bra?! Jag vet inte .... kanske jag borde skita i alltihopa? Jag har gett upp hoppet lite på att få det här Mallis-jobbet. Vet inte varför, men har bara fått en dålig känsla på sista tiden .... usch .... vad ska jag göra då? Jobba på Burger KIng, vänta tills bättre tider kommer liksom? Nej, jag vete fan om jag orkar att bara sitta och vänta på att mitt liv ska börja ... är det inte då lika bra att åka iväg någonstans och verkligen se till att leva livet means jag är ung? Suck .... när blev allt så svårt?


Josefin sa för bara någon timme sen att om hon inte får det här Apollo-reseguide jobbet hon sökt, så åker hon nog till London och jobbar. Vete sjutton om jag inte ska åka med henne dit alltså ... börja med att plugga, sedan jobba .... jag orkar liksom inte att vara här riktigt. Alltid ha dåligt med pengar (inte för att jag tror jag kommer tj'na storkovan i London, men ändå).

Nej, jag vet verkligen inte vad jag vill med mitt liv riktigt ... eller jo, jag VILL jobba som artist och jag VILL resa. Så varför ska just de två sakerna vara så svåra då?

Dålig dag, verkligen ...


Vilket liv man lever

Usch, det känns inte som om jag lever alls. Går upp klockan sex och åker till jobbet, kommer inte hem förrän vidfyratiden på eftermiddagarna, och så är jag så slut att jag knappt orkar röra mig. hade ju tänkt att jag skulle komma igång ordentligt med träningen nu, men det är ju lögn att försöka, så slut som jag är jämt och ständigt nuförtiden. Suck ... kan ingenting hända förresten? kan inte någon bara ringa mig och tala om att jag fått världens bästa jobb eller så?! Ja, det vore verkligen drömmen. Dessutom verkar det som om jag måste spela in någon sorts demo för att kunna söka några jobb alls nuförtiden. Förr skickade man in ett CV, och så fick man komma på audition. Nu vill de hela tiden att man ska bifoga en fil med en mp3 låt som man spelat in. Men jag har ingen utrustning till sådant! Och vad kostar det inte att få en inspelning i en riktig studio då? Suck, vad jobbigt allt blir helt plötsligt ...
Pratade med Josefin i en timme och tjugo minuter när jag kom hem. Det var iochförsig trevligt, vi funderar på att ta en tripp till Birmingham på nyårsafton. Men det kostar en del, t o m Ryanair är svindyrt. Det billigaste alternativet just nu verkar vara att flyga via Amsterdam, och sedan till Birmingham. Det blir ca 2500 kronor var! Men å andra sidan så kommer vi då hela vägen till Birmingham, hade vi åkt till London hade vi ju tvingats betala för tåget också (utöver de 3000 kronorna per person som biljetterna kostar dit över nyårshelgen). Usch, vad trist, jag hade tyckt det skulle varit så otroligt roligt att åka ... menmen, får väl ta det senare i vinter istället kanske.


Uttråkad, vad ska man göra?

Världens vackraste ballader

Dags för mig att ta sig an en av de svåraste uppgifterna någonsin: Att utse de tio vackraste balladerna som finns! Insåg dock att uppgiften var ganska svår, så jag har skurit ner det till att följande låtar är, enligt mig, de tio vackraste balladerna inom pop/rock/jazz/soul (skulle visa, hårdrock, musikal mm vara med skulle den förmodligen se helt annorlunda ut, och det skulle också bli för svårt att numrera dem).
Så, mina damer och herrar, här kommer de ...



Världens tio vackraste ballader:

1. "Beautiful" -
Christina Aguilera. Det här var den första låten som verkligen riktigt berörde mig textmässigt. Den är så pricksäker och sjungs med en sådan känsla att jag blir tårögd så fort jag bara hör introt. Det allra bästa är de ord som viskas i början, precis innan själva låten drar igång: "Don't look at me ...". Sällan har jag dessutom kunnat identifiera mig själv så mycket med en låt.
2. "Please Remember" - LeAnn Rhimes. Den gör mig alldeles varm inombords. Texten passar in i så många situationer, den är vacker utan att vara smörig, den kan vara både sorglig, glad, vacker, rikta sig till en älskade, rikta sig till sina vänner. Rent musikaliskt är det också helt underbart, sticket och höjningen är bäst av allt!
3. "If you're not the one" - Daniel Bedingfield. Åh, vilken otrolig röst mannen har. Ett helt ofattbart register. Texten är förmodligen det vackraste som skrivits (svårt att göra en kärlekstext utan att vara klyschig, men han lyckas). Mjuk och följsam ballad som får vem som helst att vilja vara kär.
4. "Everything I do (I do it for you)" - Bryan Adams. Har avgudat denna låt sen jag var barn. Bryan Adams helt fantastiska, hesa röst ger mig rysningar och det allra vackraste i den här låten är precis i slutrefrängen ... " I would fight for you, I'd lie for you, walk a line for you, yeah, I'd die for you ...".
5. "Bed of Roses" - Bon Jovi. Världens förmodligen snyggaste gitarrförspel. Och att Jon Bon Jovi skrev den här när han var riktigt bakfull en dag vitnar bara om människans genialiska musiksinne. Framkallar otroligt mycket känslor.
6. "All for one (One for all)" - Bryan Adams, Sting & Rod Stewart. Ta tre av världens bästa rocksångare, skriv en riktigt bra ballad och låt dem sjunga in den som en trio. Resultatet blir bara ... alldeles underbart.
7. "Endless Love" - Mariah Carey & Luther Vandross. Två av världens bästa sångare tolkar en av de mest känslofyllda låtarna om evig kärlek. Första raden säger bara precis hur man känner för den man älskar: "There's only you in my life ..."
8. "My Way" - Frank Sinatra. Har väldigt speciella minnen fråm Balettakademien med den här låten. Texten är så träffande, man önskar verkligen man kan avsluta sitt liv med att sjunga den här låten, och dessutom stå för det. Rent musikaliskt är den så uppbuggande att när slutet kommer, känns det som om ett fyrverkeri exploderar precis ovanför ens huvud.
9. "You're the Inspiration" - Chicago. Förmodligen det bästa bandet i världen på att skriva bra låtar. Denna låt är rent musikaliskt ruskigt bra, och passar Peter Ceteras röst som handen i handsken.
10. "Anna" - Toto. Namnet Anna nämns bara en gång ... det första ordet i den första strofen. Älskar att den smyger sig fram med de där trummorna, och sen fadar ut i på samma sätt ... *ryyys*.

Fy farao vad trött jag är

Usch, det är inte helt roligt att vara brevbärare i juletider, det kan jag lova. Går upp klockan sex, börjar tjugo i sju och jobbar arslet av sig till kvart i fyra. Och det finns ALLTID något att göra. oftast annars kan man få sluta tidigare än den tiden som står på schemat, därför att allt helt enkelt är klart. Men så fungerar det inte riktigt nu ... suck, men det är bara tre dagar kvar, sedan får jag vara ledig i hela fyra dagar, det ska bli härligt.
Skulle egentligen gått och tränat idag, men kände verkligen inte för det. Trött som sjutton och så ... tänkte att jag går och lägger mig direkt efter "Grey's Anatomy" ikväll, så kanske jag är pigg nog att gå imorgon efter jobbet istället. Men måste komma igång nu, är alldeles förslappas i varenda muskel känns det som! Och ska jag börja jobba på Burger King i januari får jag verkligen se till att skräpmaten inte tar överhanden (mer än den redan gjort det vill säga).
Annars så har jag varit och lunchat med min älskade Maria idag! Hon kom hem från Kanada igår, och har alltså inte sett henne på tre månader .... fast egentligen var det långt över ett halvår sedan jag umgicks med henne, för jag hann bara träffa henne en gång efter mina tre månader i Turkiet, för hon åkte en vecka efter att jag kom hem. Så det var himla mysigt att träffa min älsklingsgumma igen ... mmm, Maria är så bra på att goskramas sådär mysigt som bara HON kan!

Hepp, ikväll blir det "Grey's Anatomy" .... Gud, vad det är spännande. Och vad arg jag är på Meredith! Så får man inte bete sig, har råkat ut för det som George råkar ut för så otroligt många gånger och det är INTE roligt, det vill jag lova!
Men inte är det lika bra och spännande som "O.C" var nu sista programmet. Det var ett tag där när "O.C" inte var så himla bra (typ när Mariassa bytte skola, och Julie visade sig vara gammal porrfilmsskådis). Men det har verkligen gjort en rejäl uppryckning och nu det sista var det så bra att jag nästan dog. Mariass dör! Gud, vad hemskt det var. Undrar verkligen vad som kommer hända med Ryan nu?! Och med vår härliga gamla Seth-Summer-Anna-triangel i Providence!? För att inte tala om nu när Kaitlin kommer tillbaka och ska ta över Harbor! DET kan bli riktigt kul att se:)!

Så börjar det igen ...

... osäkerheten. Har mått riktigt bra de sista tre veckorna. Har känt att livet börjar leka lite igen. Men det kommer små tidpunkter då småsaker blir så stora att jag inte riktigt vet hur jag ska hantera dem.
Varför blir jag ledsen, och får ett hugg i hjärtat när tre av mina vänner umgås och jag inte råkar vara där? De vet ju att jag jobbat, och därför har de väl naturligtvis utgått ifrån att jag inte kunde vara med! Och bara för att de umgås betyder ju inte det att de inte tycker om mig .... att de inte vill vara med mig .... så varför är det precis de tankarna som poppar upp i mitt huvud? Varför?????!!!

Jag önskar att jag kunde vara stark i mig själv, ha bra självkänsla och gott självförtroende ... men det är inget man beställer från amazon.com precis.

Jag börjar också spåna på nyårslöften. Har insett att mina nyårslöften alltid är så egoistiska och ytliga. Därför ska jag lägga till lite annat i år också .... t.ex. ställa upp för alla mina vänner mer, höra av mig mer och behandla ALLA människor så som jag vill att de behandlar mig. Slutgiltig nyårslöfteslista kommer väl längre fram ...

Helt slut

Herregud, ibland undrar jag verkligen hur jag är funtad?! Jag menar, alla som känner mig kan ju intyga om att jag är ganska bra på att vara lat, orkar aldrig laga mat, orkar aldrig göra mig iordning och gå ut, orkar aldrig något ... men så ibland får jag så konstiga ryck bara! Idag studsade jag upp till jobbet klockan sex, jobbade snabb, effektivt och med ett glatt humör ända till klockan kvart i fyra. Därefter bar det av till Friskis & Svettis för ett skönt medelpass, åkte hem i ilfart för att duscha och nu sitter jag här, och om ungefär en kvart ska mamma och jag gå ipp till Stenhammarkyrkan och sjunga med kören. Sedan ska jag väl förhoppningsvis kanske göra något hemma innan jag går och lägger mig och fullkomligt stensomnar. Min älskade Maria kom ju hem från Kanada idag, så jag hoppas på att kunna få mig en liten pratstund med henne ... men vem vet, förmodligen sover hon väl. Jetlag kallas det har jag hört!

Jaja, nu ska jag väl dra mig ...

Mallorca, och sedan London eller Paris

Jag vet att jag inte borde börja planera mitt liv, förrän jag vet hur det blir. Men i det här inlägget tänker jag bara drömma mig bort, och hoppas på att allt detta en dag ska kunna fullföljas.
   Okej, så om ungefär tre veckor får jag ett telefonsamtal, där det meddelas att jag blivit uttagen till att jobba för Viva Hotels Resort under säsongen 2007! Därmed kan jag hyra ut lägenheten igen, säga upp mig från Burger King, och flytta hem igen. Där kan jag jobba på Heléns Dansskola, på Posten och dessutom fullfölja jobbet jag startat tillsammans med tjejerna från estetdanslinjen på De la Gardiegymnasiet här i stan! Under tiden jag gör detta, ska jag åka och hälsa på Camilla i Norge, samt ska jag och Josefin ta en tripp över till vårt favoritland; England. Där tillbringar vi några fantastiska dagar i London med att shoppa på Oxford Street, festa vid Picadilly Circus och gå på musikaler i West End. Därefter tvingar vi min låtsasbror Jack hämta oss med bil i London, och ta med oss hem till honom i Birmingham, där vi bara lever livet och umgås med våra Marmarisvänner i några dagar.

   Väl hemma därifrån ska jag väl antagligen börja packa inför mitt Spanien-äventyr. Jag åker dit och har "the time of my life", sjunger, dansar och möter nya människor, helt enkelt bara mår riktigt bra! Under denna tiden kan jag dessutom spara ihop lite pengar, eftersom jag inte behöver betala någon hyra, och knappt behöver göra av med några pengar när jag är därnere. Pengarna kan nämligen komma väl till pass för de planer jag har för framtiden ...
   Jag kommer hem i mitten på oktober, helt utpumpad. Tar igen mig hemma i några månader, kanske går på en och annan audition, sedan bär det av igen. Denna gång förmodligen pluggandes, antingen engelska i London, eller möjligtvis franska i Paris! Efter de tre månaderna tänker jag bosätta mig i London en tid (antingen stannar jag ju kvar där då efter min pluggtid, eller så tar jag bara och drar dit direkt efter Paris), och nu kommr mina sparpengar väl till pass! Jag tänker jobba, leva livet, ta proffsklasser i dans och kanske gå på lite auditions!

Det här är vad jag vill göra. Det här är det jag vill spendera de kommande åren av mitt liv med. Jag är fortfarande så ung att jag kan göra detta, så därför känner jag att jag helt enkelt bara .... måste .... Därför ber jag nu till Gud och alla andra som finns; Snälla, ge mig jobbet som showartist för Viva Hotels Resort. Det skulle betyda så oerhört mycket för mig!

Så, nu har jag drömt mig bort ett tag .... nu ska jag sluta drömma och återvända till verkligheten, och därmed planera vad jag ska göra med livet om jag inte får detta jobbet! Då får jag väl leva livet så gott jag kan i Göteborg, gå på auditions, spara pengar ... sedan tror jag att jag hyr ut min lägenhet i sommar, så jag kan åka hem och jobba och spara pengar ... så tar jag London redan i höst istället:)!


Vad gjorde jag då ...?

För 15 år sen ...
1.
Var jag 7 år.
2. Hade jag en svart ryggsäck med Katten Findus på.
3. Ville jag se ut och bli precis som Carola.

För 10 år sen ...
1.
Var jag 12 år.
2. Sa jag att jag aldrig skulle röka eller dricka i hela mitt liv.
3. Hade jag inte direkt några riktiga kompisar i min klass.

För 5 år sen ...
1.
Var jag 17 år.
2. Gick jag på Puls för första gången.
3. Åkte jag på min första (och enda faktiskt) charterresa.

För 3 år sen ...
1.
Var jag 19 år.
2. Gick jag första året på Balettakademien i Göteborg.
3. Tyckte jag att jag verkligen inte kunde dansa alls.

För 1 år sen ...
1.
Var jag 21 år.
2. Hade jag ångest för att tvingas sluta på Balettakademien.
3. Kände jag att jag verkligen utvecklats i mitt artisteri.

För 4 månader sen ...
1.
Var jag i Turkiet och svettades.
2. Gick mitt känsloliv upp och ner som en berg - och dalbana.
3. Var jag upp över öronen förälskad.

Igår ...
1.
Gjorde jag audition för Viva Hotel Resorts.
2. Shoppade jag och Josie loss på GinaTricot vid Saluhallarna.
3. Lyckades jag och Josie köra fel när vi skulle hem från huvudstaden och hamnade någonstans nere i Gnesta.

Idag ...
1.
Har jag shoppat färdigt mina julklappar.
2. Har jag rensat min garderob.
3. Tittade jag på "Ensam Hemma 2" på TV3 klockan 18.45.

Imorgon ...
1.
Ska mamma och jag steka köttbullar till julhelgen.
2. Ska jag sova så länge jag vill.
3. Med all säkerhet prata med Josie i telefonen eller på msn.

Lugn lördag

Ja, det har inte hänt jättemycket idag. Vaknade och gick upp vid elvatiden (efter en natts drömmar om min snygga engelsman Craig, oooohhh, om han ändå vore här). Åkte till stan för att handla lite julklappar. Brorsan och farsan var kvar, men nu har jag fixat något även till dem. Postade även inbjudningarna till min och Fialottas juldagsfest. Jippie, det ska bli såååååå roligt ..... inte just det faktum att jag fyller 22 kanske, men fest med flickorna är ALLTID himla roligt:)!
Kom hem och har inte gjort mycket av värd efter det. Eller jo, jag rensade lite i garderoben, det behövdes, för jag har två stora papperskassar fulla med kläder nu. Har även börjat kolla på "Brokeback Mountain", gud vad jag älskar den filmen. Men kunde inte titta mer, för jag börjar bara gråta, och jag orkar inte med det just idag, haha. Ska dessutom snart lämna datorn, och kolla på "Ensam Hemma 2" som börjar om fem minuter. Älskar de filmerna, de ger verkligen julstämning (även om ettan egentligen är bättre).

Vet inte vad som händer ikväll .... skulle egentligen vilja åka in till stan och kanske ta en öl eller två på Sture's, men plånboken ekar tyvärr tom, så vi får nog strunta i det .... hänger väl med mor och far (igen).


Jaja, vi ses säkert senare ikväll.

Imorgon ska mamma och jag steka köttbullar till julen, tjohoo, vad roligt!


Världens vackraste män och kvinnor!

Många människor kan anses vara snygga, sexiga, söta, gulliga, karismatiska, se bra ut .... men en vacker person överträffar allt det där. För en vacker person är, enligt mig, någon som är allt det tillsammans, och så mycket mer.  Att vara vacker behöver inte handla om ett tvålfagert utseende (det KAN göra det, men det MÅSTE inte det). En vacker människa kan man bara inte slita blicken ifrån. Utstrålningen är speciell, och det spelar ingen roll hur mycket man försöker "fula ner" personen, det går inte. Det kan också handla om ödmjukhet, att utseendet förknippas med något mycket speciellt, eller att personen helt enkelt har något väldigt unikt. En vacker person drar blickarna till sig, även i mjukisdress och med håret på ända.

Världen tio vackraste kvinnor:

1. Kate Winslet - Allt hos denna kvinna får det att rysa ända in i märg och ben på mig. Hon har en renhet och öppenhet i sina drag som jag aldrig sett maken till förr. Hon utstrålar kvinnlighet, självständighet och ödmjukhet på samma gång, och har dessutom en av de snyggaste kropparna i världen!

2. Rachel Bilson - Förutom hennes otroligt mjuka och varma utstrålning, har hon en härligt flickig attityd och de vackraste ögonen i hela Hollywood!

3. Lindsay Lohan - För andra är hon kanske bara en sexig och överpartajande tonårsskådis. Men för mig är hon en skön förebild med ett otroligt vackert leende och världens charmigaste fräknar!

4. Nicole Kidman - Här ska jag egentligen inte behöva ge en motivering. Titta på kvinnan! Det finns inte en annan kvinna i hela världen som kan utstråla så mycket skönhet, grace och värdighet på samma gång.

5. Beyoncé Knowles - Denna kurviga mulatt utstrålar sexighet och kvinnlighet med hela sitt väsen, men hon har även de vackraste läpparna jag någonsin sett. Dessutom har hon en blick som sammet.

6. Julia Roberts - Hon är inte snygg, inte söt, inte sexig, inte gullig .... men hon är Julia Roberts, en kvinna med världens skönaste utstrålning tack vare ett otroligt ärligt och brett leende samt en grym talang.

7. Scarlett Johansson - Vilken kvinna! Härligt kurvig, med ett smittande skratt, vackra blå ögon och ett hår som gör mig grön av avund. Dessutom är hon förbaskat duktig på det hon gör!

8.  Mischa Barton - Mischa är inte som andra unga förmågor. Hon har inte det där typiskt kaliforniska-snygg-tjej utseendet, utan ger ett svalt OCH varmt intryck på samma gång, och bara hon uppenbarar sig i TV-rutan så kan man inte titta på något annat.

9. Jennifer Love Hewitt - Hon behöver inget smink, hon kan gå klädd i snickarbyxor, hon kan ha håret totalt i oordning .... det gör inget, för så fort hela hennes ansikte spricker upp i henne berömda leende, så går det inte att slita blicken från henne.

10. Kate Beckinsale - Inget självklart val till listan. Men hon kan stå runt en massa andra snygga tjejer, och ändå kan jag bara titta på henne. Hon påminner mig om en smärt, vacker svärdslilja.




Världens tio vackraste män:

1. Jude Law - Denna man har allt! Allt som bara går att ha. I "Road to Perdition" spelar han en seriemördare med halvt rakad skalle och kritvit hy ... men det GÅR INTE att tycka att han är ful. Han är manlig på ett helt eget sätt och jag vill bara äta upp honom. Dessutom är han en GRYM skådis!

2. Jake Gyllenhal - Han var killen som fick mig att upptäcka vad som kan vara vackert hos en man! Det är något med ögonen, munnen, dragen, utstrålningen. Detta är typexemplet på en vacker man som är vacker för att han har något unikt, som inte går att slita ögonen ifrån. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men vem bryr sig? Jag skulle bli hans på två sekunder om jag fick!

3. Erik Segerstedt - Ena sekunden står han på scenen med sin sexigt manliga utstrålning och härligt raspiga rockröst, andra sekunden är han som en gullig liten hundvalp. Men han har också en ödmjukhet och charmighet som inte en enda annan kille i hela världen har!

4. Johnny Depp - Det går inte att göra den här mannan oattraktiv! Han kan vara en gammal avdankad pirat, en bitter ung man som borde klippt sig för flera år sedan, han kan ha rockabilly-frisyr som är fullkomligt ur-style, han kan t o m se ut som en halv-goth med knivar som händer. Det spelar ingen roll .... han är en av världens vackraste män vad han än gör med sitt utseende!

5. Jon Bon Jovi - Rockens okrönte kung! Och dessutom oförskämt fräsch för att vara 45+. Kolla in blicken ... kolla in läpparna .... och för Guds skull, lyssna på rösten ...

6. Patrick Dempsey - Lite sådär blygt vacker. Glittrande ögon med ett gulligt småleende på läpparna. Skulle göra vad som helst för att få dra fingrarna genom det där håret!

7. Peter Cincotti - Poppjazzpianist - och sångare som jag upptäckte på jazzfestivalen för 2,5 år sen. Googla honom om ni inte vet vem det är, jag lovar ni ångrar er INTE ... dessutom har han en sådan där härligt läckig jazzröst.

8. Colin Firth - Det sjuka med hans attraktionskraft är ju att han egentligen ser ganska tråkig ut. Men det är okej ... för när han får den där speciella, ömma, ivriga blicken i sina ögon och när det där leendet som man så sällan ser kryper fram i mungiporna förvandlas han från en halvtråkig medelålders man till en riktig läckerbit!

9. Adam Brody - Kolla in någon av alla de gånger Seth kysser Summer i O.C .... sen kommer ni drömma om dessa läppar, och denna ljuvliga, lockiga kalufs för evigt!

10. Andreas Wilson - Ja, han är kort, har stor näsa och verkar lite tråkig. Men blicken, rösten och den oemotståndliga munnen ger honom en utstrålning som faktiskt ingen annan i hela världen har. Otroligt unik!









Viva Hotel Resort

Okej, så var det det auditiondags igen, denna gång i storstaden Stockholm. Jag och Josie tog bilen och körde upp (eller rättare sagt, Josefin körde) igår. Hon skulle på reseledarintervju på Apollo, så det blev två flugor i en smäll där, kan man säga! På natten bodde vi på ett vandrarhem på Fridhemsplan, och jag var på plats på Arbetsförmedlingen Utland klockan 10.45 i förmiddagsm mycket laddad.
   Vi var inte så många där, ungefär 6 stycken, och bara tjejer. Först fick vi lära oss en ganska enkel koreografi på sex åttor, som vi inte ens fick visa upp ordentligt för juryn. Koreografen lärde oss den, sen gjorde vi den några gånger, vi trodde väl typ att vi bara övade, sen sade hon plötsligt "Ja, det blir bra så". Lite snopet, eftersom vi alla trodde det bara var träning, men det gick iallafall himla bra för mig, så för min del gjorde det inget.
   Därefter kallades vi in en och en för sångprov och intervju. Även detta var ganska provisoriskt upplagt, man gick in i ett litet kontorsrum där koreografen samt två personer till satt bakom ett bord. Man fick ställa sig precis vid borsänden och bara sjunga rakt ut. Mig gjorde det inget, jag kände mig bra idag, så jag bara gjorde det allra bästa jag kunde. De berömde mig iallafall för de tyckte jag hade en bra röst och koreografen nickade ivrigt när chefen frågade henne/mig om jag kunde dansa. Så jag håller tummarna hårt, jag tycker det gick bra, och kände att jag gjorde ett väldigt säkert och professionellt intryck.
   Om jag får detta så bär det av till Mallorca i mars och anställningen är inte slut förrän i oktober. Men jag vill så otroligt gärna ha det här. Om jag får det här så tror jag att jag säger upp min lägenhet i Göteborg, och stannar hemma och jobbar med estettjejerna tills jag åker. Sen när jag kommer hem nästa höst, så är jag väl hemma ett tag och vilar, kanske går på några auditions, men sen tror jag faktiskt det är tid för mig att bege mig till London. Men vi får se hur det blir, jag låter ödet bestämma. Allt detta jag precis pratade om kan endast ske om jag får detta jobbet .... käre Gode Gud .... låt det ske!

Tar en lista för omväxlings skull, haha!

Senaste impulsinköp: DVD med Disneyfilmen "Askungen".
Bästa fikat: Coca-Cola och en biskvi.
Färg du hatar: Orange.
Något som gör dig förbannad: Folk som sviker.
Så får du motion: Går, cyklar, dansar och jympar.
Om du var en blomma: Blåklocka.
Det dyraste du äger: Min DVD-spelare tror jag.
Tidigaste barndomsminnet: När jag sitter i soffan och min kompis Adam kommer och dunkar mitt huvud med en hjälm.
Första frågan du ställer till en ny bekantskap: Vad gör du då?
Samlar på: Skivor och väskor.
Underskattad grönsak: Paprika.
En bil är en: Sak med fyra hjul och en ratt.
Pryl du inte kan vara utan: Mobilen antar jag.
Ditt livs aha-upplevelse: När jag insåg att jag faktiskt har skådespelartalang.
Lyx är: Att känna att man är lycklig.
Tidningar du prenumererar på: Ingen.
Du gör med 100 upphittade kronor: Ser det som ett tecken från ovan och köper fyra trisslotter för dem.
Nån du saknar: Camilla, Caroline, Susanne och Cristel.
När grät du senast? Oj, det minns jag faktiskt inte .... det var nog ovanligt längesedan ... säkert en vecka sedan.
Du tycker det är tantvarning/gubbvarning då: Man hellre köper nya krukväxter än nya kläder.
När är du gammal: När jag är 45.
Svart eller vitt? Svart.
Mjukt eller hårt? Mjukt.
Homo eller hetero? Jag är hetero, men vad du är vet bara du.
Höger eller vänster? Höger.
Stor eller liten? Stor.
Loket eller Oldsberg? Oldsberg.
Göteborg eller Stockholm? Oj vad svårt .... har alla mina vänner i Göteborg, men Stockholm är så otroligt vackert. Kan inte välja!
Landet eller storstan? Storstan.
Kram eller puss? Kram.
Vagn eller buss? Vagn.
Hyrfilm eller bio? Bio.
Gräs eller grus? Gräs.
Piggt eller opiggt? Piggt!
Pasta eller potatis? Pasta.
Tjänare eller tjäna? Tjäna.
Is eller mjukglass? Mjukglass (med chokladströssel på)!
Natt eller dag? Dag.
Felix eller Heinz? Felix.
NK eller Myrorna? NK (fast jag har inte råd med det).
Marsvin eller hamster? Hamster.
Rakad eller orakad? Rakad.
Biffig eller slank? Spelar ingen roll.
Blåögda eller brunögda? Brunögda.
Popsnöre eller sportfåne? Båda, tack.
Naken eller pyjamas? Pyjamas.
Linda Skugge eller Linda Rosing? Linda Skugge isåfall.
Peter Stormare eller Peter Jihde? Jihde är trevlig, men Stormare är så jävla GRYM!
Kaffe eller te? Inget tack.
Champagne eller Ramlösa? Champagne.
Se filmen Festival eller stirra in i en vägg i 90 minuter? Jag väljer filmen, tycker den är rätt rolig.
Bakispizza eller bakischirre: Bakispizza med massa ost och flötig sås på.
Förfest eller efterfest? Förfest.
Engångssex eller engångstallrik: Engångstallrik.
Plastbestick eller platsbröst: Plastbestick.
7-eleven eller Pressbyrån? 7-eleven.
Glasögonorm eller linscooling? Ingetdera.
Plugga eller jobba? Plugga (eftersom jag inte lyckats få jobb i min bransch ännu).
Planka eller pröjsa? Pröjsa.
Yngre eller äldre: Spelar ingen roll.
Lång eller kort: Mittemellan.
Om du träffar någon du blir förtjust i och han/hon är rasist/nynazist, skulle du fortsätta dejta honom/henne: Nej, för jag skulle förmodligen slå ihjäl honom till slut i ren ilska.
Om någon sviker ditt förtroende, kan du förlåta sånt: Beror på hur allvarligt det är.
Tycker du om ord? Eh, ja?!
Nämn namnet på en tennisspelare? John McEnroe.
Finns det något du ogillar starkt? Någon som sviker sina vänner.
Är du bra på att lösa konflikter eller är du konflikträdd: Konflikträdd.
Om någon trycker ner dig, vad gör du då? Gråter och beklagar mig inför en vän.
Är du bra på att be om hjölp eller är du en sådan som reder sig själv? Jag ber alltid om hjälp, för jag tror inte jag kan något själv.
Är du svartsjuk: Något SÅPASS!
Vad gjorde du igårkväll? Var på fest, sedan på Stures, sedan på efterfest.
Tycker du homosexuella ska få gifta sig i kyrkan? Tveksam, har inte bestämt mig.
Använder du bokmärke eller gör du hundöron? Hundöron, tyvärr.
Finns det någon bok du önskar det gjordes film av? "Gömda" och "Asyl".
Tycker du om att gå i skolan: Ja, känner mig trygg där.
Vilket ämne gillade du bäst i skolan? På BA; Musikalteater, annars var det engelska, italienska och historia.
Vilket ämne gillade du sämst i skolan? Matte och fysik.
Minns du någon speciell person (lärare, kompis, annan personal) från din skoltid: Gunilla Ohlsson och Stig Lundberg.
Har du fortfarande kontakt med någon från din klass: Ja, många.
Tycker du det är bra att 6 juni blev en röd dag: Absolut, vi svenskar är för dåliga att fira vårt land.
Vilket jobb skulle du aldrig kunna tänka dig att ta: Många.
Hur tror du du skulle reagera om en mycket närstående "kom ut ur garderoben"? Mycket bra.
Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den då? Yes.
Tror du vi är styrda av ödet, eller har vi en fri vilja? Jag tror vi skapar vårt eget öde.
Vad är ditt favoritpålägg? Skinka och ost.
Vad är det första du tänker på när du vaknar? Måste jag gå upp nu?
Är du troende? Ja.
Tycker du om stearinljus? Ja, de är mysiga.
Använder du hårbalsam? Ja.
Vilken färg har din tandborste? Vit och lila.
Har du lök i köttbullarna? Jag lagar inte mat.
Hav eller sjö: Hav.
Har du någon skrivare? Nej.
Har du någon scanner? Nej.
Vad har du för väckarklocka? Mobilen.
Hur ofta klipper du tånaglarna? När jag märker att det behövs.
Har du hår på ryggen? Ja, det har väl alla?
Har du betalat månadens räkningar? En kvar bara.
Använder du hudlotion? Ja, det måste jag.
Har du åkt ambulans någon gång? Nepps.
Sötlakrits eller saltlakrits? Sötlakrits.
Chips/ostbågar/jordnötsringar? Olika beroende på humör.
Tycker du om Dr Pepper? Tror inte det.
Äter du fiskbullar? Ja.
Svettas du mycket? Ja, det kan man nog säga, ja.
När klippte du dig senast? November.
Vad kollade du senast hos doktorn? Örat.
Har du fått riktigt massage någon gång? Nej.
Tycker du om rökt kött? Nja, sådär.
Vilken är din favorit på McDonald's? QP Cheese & Co.
McDonald's/Max/Burger King: Burger King.
Platt eller vanlig dataskärm? Platt.
Vad har du för mobiltelefon? Samsung.
Hur betalar du dina räkningar? Med Giro.
Dammsög du bakom soffan sist du dammsög? Ja, det gör jag alltid.
Är det ordning eller oreda i dina byrålådor? Oreda tyvärr.
Hur stor hårddisk har du? Vet inte.
Har du överkast på sängen? Oftast inte.
Har du brutit något någon gång? Hepp.
Vad är den värsta sjukdom du haft? Urinvägsinfektion är verkligen det värsta som finns, du kan inte tänka på något annat!
Har du blivit sövd någon gång? Nej.
Lever din mormor? Ja.
Har du varit med på TV: Ja.
Vad borde du göra istället för att sitta och svara på frågor nu? Gå och äta.
Använder du tofflor: Nej.
Använder du morgonrock: Ibland.
Är du en Besserwisser? Det kan jag nog vara ibland.
Kan du dricka mjölk som är tre dagar för gammal? Nej, det måste ju smaka härk.
Beskriv din humor: Fullkomligt mongo.





Suck

Gud, vad jag är trött. Jag har inget socialt liv, nu igen. Bara jobbar hela tiden, och när jag kommer hem måste jag göra massa grejor, som att öva på låtar och söka jobb. Shit, vad tråkigt allt är.
Men jaja, snart blir det nog ändring ...

Guuuud, va tråkigt

Har så in i bänken tråkigt! Jag vill göra något men orkar inte. Borde söka massa jobb, men orkar inte. (Vill ju ändå bara helst av allt ha ett musikal eller showjobb). Borde ringa en del samtal, men orkar inte. Ska upp klockan tjugo över sex imorrgon; Orkar DEFINITIVT inte!!!!!!!!!!!!!!!!!! Der är verkligen en sådan där jobbig pissdag. Såg dessutm lite av Idol-reprisen i förmiddags, och blir mer och mer arg över att Erik inte vann! hallå, vinnarlåten gjordes ju av HONOM! Det var en skitbra låt när han sjöng den, men med Markus var den bara .... platt ... liksom .... Jag tycker det är så tråkigt att man aldrig mer kommer få höra just Erik sjunga den ... Suck, han är ju så otroligt fin och duktig. Ja, ledsen i ögat blir jag faktiskt litegranna ...


Nej, är verkligen på riktigt dåligt humör idag. Dessutom har jag verkligen fått sådan där inget-jobb-panik. Vill inget hellre än tillbaka till Göteborg, men är skiträdd för att börja på ny kula på en ny arbetsplats. Tänk om jag suger fett?

Vill åka bort och läsa språk ... ska göra det också, antingen till sommaren, eller till nästa höst, vi får se litegrann hur det blir med saker och ting!


Dags att säga farväl

För snart tre månader sedan lämnade jag en person.
I ett annat land.
En person som jag älskade.
Jag var beredd att ge upp allt för honom.
Min utbildning, min framtid, mitt land, allting.
Jag trodde faktiskt aldrig smärtan skulle försvinna, när jag insåg vem han var och vad han gjort mot mig och mot en av sina vänner.
När han bara försvann ut ur mitt liv, utan att lämna efter sig något mer än ett telefonnummer som inte fungerar.
Jag försvann helt, gick in i mig själv.
Tappade kontakten med omvärlden.
Och med mig själv.
Glömde bort allt annat som var viktigt för mig, levde bara genom tanken på att en gång till få se honom.
Smärtan gnagde så hårt att jag grät varenda kväll.
Men det är slut nu.

Jag vägrar låta mig förstöras mer av honom!
Jag kommer aldrig att glömma honom, och den tid vi hade tillsammans.
Men det är dags att inse vad som är bäst för mig själv, och vad han egentligen ställt till med.

Han är inte värd mig.

En del av mig kommer alltid älska honom.
Men det är dags nu ...

Hejdå Murat!

IDOL 2006

Jaha, så var det avgjort då .... inte för att jag blev förvånad över att Markus vann, men det sved verkligen ordentligt i hjärtat när jag såg Eriks besvikna min. Usch, han var ju så himla bra ikväll, och enligt mig sjöng han vinnarlåten mycket bättre än Markus. Jag grät t o m. Och för två sådana rockklassiker som "Bed of Roses" och "The show must go on" kävs en röst som inte är av denna världen .... och det är precis vad Erik har. Vilken härlig höjd människan har, och vilken sårbarhet i blicken. Jag blir alldeles knäsvag av att bara se honom entra scenen ... vilken närvaro! Och vilken resa killen har gjort! Även om jag höll på honom från början, och verkligen såg hans potential, så förstår jag varför folk dissade honom i början. Men han har bara blivit bättre och bättre, och ikväll visade han verkligen vilken grym artist han är. I love Erik Segerstedt! Något som är så fantastiskt med honom är att när han står på scenen och sjunger sina rocklåtar så utstrålar han så mycket manlighet och säkerhet att det är äckligt ... men så fort han blir privata Erik så är pojken tillbaka, och han står det och ler brett och blygt som om han just inte gjort rockwailingar som få klarar av uppe på B-C.
Inte för att Markus är en ovärdig vinnare, absolut inte, han är jättebra och jag fick riktigt goa känslor när han sjöng "Pride (In the name of love)". Men de låtarna som skrivits till Idol-vinnaren kommer vara poplåtar som inte alls passar honom, hans fans gjorde honom en björntjänst genom att rösta fram honom som vinnare, för han kommer inte göra materialet rättvisa. Men all heder till Markus, det finns lframträdanden han gjort under de här Idol-veckorna som verkligen finns kvar i mitt hjärta!
Jaja, jag är iallafall helt säker på att Erik också går en lysande framtid till mötes. JAG kommer iallafall alltid vara ett stort fan av honom.

Mina favoritframträdanden av Erik:

"Something Beautiful" - Robbie Williams: Det här var det första han gjorde i finalomgångarna, och jag har förstått att jag var den enda som hörde och såg hans talang redan då. Han sjöng hela låten klockrent, och även fast han såg osäker ut, så fastnade jag för något hos honom .... man kunde se att det fanns så mycket mer där, och jag ville bara locka det ur honom.
"I don't want to be" - Gavin McGraw: Ja, vad ska man säga, det var ju Eriks "genombrott". Jag höll tummarna så hårt, för han hade hängt löst två gånger innan .... och så går han ut och bara äger. Sjunger med en säkerhet som förslår, rör sig helt naturligt och när han slängde undan mickstativet så jublade jag högt. Hedervärt bra!
"Against all Odds" - Phil Collins: Här fick Erik verkligen visa båda sidorna av sin fantastiska röst, både den sköra mjukheten i de lägre partierna, och även den raspiga rockklangen när han kör slutrefrängen. Gav mig gåshud, och för första gången såg han ut som den man han verkligen är!
"Knockin' on Heavens door" - Bob Dylan: Man brukar ju snacka om hur sexigt det är med killar som kan sjunga och spela gitarr ... men det går inte upp mot killar som kan sjunga och spela piano. Vilket arr., vilken röst och vilket pianospel. Egentligen en ganska tråkig låt, men som fångade mig totalt när han gjorde den. Ett av hans mest musikaliska framträdanden. Efter detta framträdande, fanns det för mig ingen annan vinnare än Erik.
"Bed of Roses" - Bon Jovi: Jag är stum. Det finns inga ord. Alldeles fantastiskt.
"Everything Changes": Enligt mig var detta en av de låtar han gjorde absolut bäst! Jag grät faktiskt, och jag är så otroligt ledsen över att jag aldrig kommer få höra honom sjunga den igen ... suck ...

Detta inlägg är en hyllning till Erik, för det tycker jag han är värd!

IDOL 2006

Jaha, så var det avgjort då .... inte för att jag blev förvånad över att Markus vann, men det sved verkligen ordentligt i hjärtat när jag såg Eriks besvikna min. Usch, han var ju så himla bra ikväll, och enligt mig sjöng han vinnarlåten mycket bättre än Markus. Jag grät t o m. Och för två sådana rockklassiker som "Bed of Roses" och "The show must go on" kävs en röst som inte är av denna världen .... och det är precis vad Erik har. Vilken härlig höjd människan har, och vilken sårbarhet i blicken. Jag blir alldeles knäsvag av att bara se honom entra scenen ... vilken närvaro! Och vilken resa killen har gjort! Även om jag höll på honom från början, och verkligen såg hans potential, så förstår jag varför folk dissade honom i början. Men han har bara blivit bättre och bättre, och ikväll visade han verkligen vilken grym artist han är. I love Erik Segerstedt! Något som är så fantastiskt med honom är att när han står på scenen och sjunger sina rocklåtar så utstrålar han så mycket manlighet och säkerhet att det är äckligt ... men så fort han blir privata Erik så är pojken tillbaka, och han står det och ler brett och blygt som om han just inte gjort rockwailingar som få klarar av uppe på B-C.
Inte för att Markus är en ovärdig vinnare, absolut inte, han är jättebra och jag fick riktigt goa känslor när han sjöng "Pride (In the name of love)". Men de låtarna som skrivits till Idol-vinnaren kommer vara poplåtar som inte alls passar honom, hans fans gjorde honom en björntjänst genom att rösta fram honom som vinnare, för han kommer inte göra materialet rättvisa. Men all heder till Markus, det finns lframträdanden han gjort under de här Idol-veckorna som verkligen finns kvar i mitt hjärta!
Jaja, jag är iallafall helt säker på att Erik också går en lysande framtid till mötes. JAG kommer iallafall alltid vara ett stort fan av honom.

Mina favoritframträdanden av Erik:

"Something Beautiful" - Robbie Williams: Det här var det första han gjorde i finalomgångarna, och jag har förstått att jag var den enda som hörde och såg hans talang redan då. Han sjöng hela låten klockrent, och även fast han såg osäker ut, så fastnade jag för något hos honom .... man kunde se att det fanns så mycket mer där, och jag ville bara locka det ur honom.
"I don't want to be" - Gavin McGraw: Ja, vad ska man säga, det var ju Eriks "genombrott". Jag höll tummarna så hårt, för han hade hängt löst två gånger innan .... och så går han ut och bara äger. Sjunger med en säkerhet som förslår, rör sig helt naturligt och när han slängde undan mickstativet så jublade jag högt. Hedervärt bra!
"Against all Odds" - Phil Collins: Här fick Erik verkligen visa båda sidorna av sin fantastiska röst, både den sköra mjukheten i de lägre partierna, och även den raspiga rockklangen när han kör slutrefrängen. Gav mig gåshud, och för första gången såg han ut som den man han verkligen är!
"Knockin' on Heavens door" - Bob Dylan: Man brukar ju snacka om hur sexigt det är med killar som kan sjunga och spela gitarr ... men det går inte upp mot killar som kan sjunga och spela piano. Vilket arr., vilken röst och vilket pianospel. Egentligen en ganska tråkig låt, men som fångade mig totalt när han gjorde den. Ett av hans mest musikaliska framträdanden. Efter detta framträdande, fanns det för mig ingen annan vinnare än Erik.
"Bed of Roses" - Bon Jovi: Jag är stum. Det finns inga ord. Alldeles fantastiskt.
"Everything Changes": Enligt mig var detta en av de låtar han gjorde absolut bäst! Jag grät faktiskt, och jag är så otroligt ledsen över att jag aldrig kommer få höra honom sjunga den igen ... suck ...

Detta inlägg är en hyllning till Erik, för det tycker jag han är värd!

IDOL 2006

Jaha, så var det avgjort då .... inte för att jag blev förvånad över att Markus vann, men det sved verkligen ordentligt i hjärtat när jag såg Eriks besvikna min. Usch, han var ju så himla bra ikväll, och enligt mig sjöng han vinnarlåten mycket bättre än Markus. Jag grät t o m. Och för två sådana rockklassiker som "Bed of Roses" och "The show must go on" kävs en röst som inte är av denna världen .... och det är precis vad Erik har. Vilken härlig höjd människan har, och vilken sårbarhet i blicken. Jag blir alldeles knäsvag av att bara se honom entra scenen ... vilken närvaro! Och vilken resa killen har gjort! Även om jag höll på honom från början, och verkligen såg hans potential, så förstår jag varför folk dissade honom i början. Men han har bara blivit bättre och bättre, och ikväll visade han verkligen vilken grym artist han är. I love Erik Segerstedt! Något som är så fantastiskt med honom är att när han står på scenen och sjunger sina rocklåtar så utstrålar han så mycket manlighet och säkerhet att det är äckligt ... men så fort han blir privata Erik så är pojken tillbaka, och han står det och ler brett och blygt som om han just inte gjort rockwailingar som få klarar av uppe på B-C.
Inte för att Markus är en ovärdig vinnare, absolut inte, han är jättebra och jag fick riktigt goa känslor när han sjöng "Pride (In the name of love)". Men de låtarna som skrivits till Idol-vinnaren kommer vara poplåtar som inte alls passar honom, hans fans gjorde honom en björntjänst genom att rösta fram honom som vinnare, för han kommer inte göra materialet rättvisa. Men all heder till Markus, det finns lframträdanden han gjort under de här Idol-veckorna som verkligen finns kvar i mitt hjärta!
Jaja, jag är iallafall helt säker på att Erik också går en lysande framtid till mötes. JAG kommer iallafall alltid vara ett stort fan av honom.

Mina favoritframträdanden av Erik:

"Something Beautiful" - Robbie Williams: Det här var det första han gjorde i finalomgångarna, och jag har förstått att jag var den enda som hörde och såg hans talang redan då. Han sjöng hela låten klockrent, och även fast han såg osäker ut, så fastnade jag för något hos honom .... man kunde se att det fanns så mycket mer där, och jag ville bara locka det ur honom.
"I don't want to be" - Gavin McGraw: Ja, vad ska man säga, det var ju Eriks "genombrott". Jag höll tummarna så hårt, för han hade hängt löst två gånger innan .... och så går han ut och bara äger. Sjunger med en säkerhet som förslår, rör sig helt naturligt och när han slängde undan mickstativet så jublade jag högt. Hedervärt bra!
"Against all Odds" - Phil Collins: Här fick Erik verkligen visa båda sidorna av sin fantastiska röst, både den sköra mjukheten i de lägre partierna, och även den raspiga rockklangen när han kör slutrefrängen. Gav mig gåshud, och för första gången såg han ut som den man han verkligen är!
"Knockin' on Heavens door" - Bob Dylan: Man brukar ju snacka om hur sexigt det är med killar som kan sjunga och spela gitarr ... men det går inte upp mot killar som kan sjunga och spela piano. Vilket arr., vilken röst och vilket pianospel. Egentligen en ganska tråkig låt, men som fångade mig totalt när han gjorde den. Ett av hans mest musikaliska framträdanden. Efter detta framträdande, fanns det för mig ingen annan vinnare än Erik.
"Bed of Roses" - Bon Jovi: Jag är stum. Det finns inga ord. Alldeles fantastiskt.
"Everything Changes": Enligt mig var detta en av de låtar han gjorde absolut bäst! Jag grät faktiskt, och jag är så otroligt ledsen över att jag aldrig kommer få höra honom sjunga den igen ... suck ...

Detta inlägg är en hyllning till Erik, för det tycker jag han är värd!

En till!

Vad får dina armhår att resa sig?
En riktigt rörande scen i en film, eller någon som sjunger gudomligt bra!
Vilken historisk person identifierar du dig mest med?
Ojoj, den var svår ... Eponine i Les Misérables (ja, jag vet att hon är påhittad, men iallafall)!
Vilken sida tycker du bäst om hos dig själv?
Jag är generös med både komplimanger, med att säga till folk att jag tycker om dem och med pengar (ifall jag har några vill säga)!
Vilken tycker du minst om?
Att jag prata för högt och för mycket, samt att jag inte kan ta en sak i taget.
Vilket var ditt första jobb?
Som statist i "Lilla Jönssonligan & Cornflakeskuppen". Jag tjänade 1500 kronor!
Ditt liv har hittils varit?
Väldigt upp och ner, och fram och tillbaka!
Vilken är din största prestation?
Att jag kom in på Balettakademien!
Vem är din störste fiktive hjälte?
Bamse.
Vilket är ditt motto?
Ta chansen, innan någon annan gör det!
Vad har du på nattduksbordet?
Just nu alldeles för mycket skit, men vanligtvis hemtelefonen, mobilen, en lampa och en bok.
Vad ville du bli när du var liten?
Sångerska, skådespelerska eller handbollsproffs (!).
Vilken är den största passionen i ditt liv?
Sången, teatern och dansen absolut!
Vad är det absolut dummaste du gjort?
Några saker jag absolut inte kan säga, samt att jag snattade i den tidiga tonåren.
Vilken är din största extravagans?
Min totala oräddhet för att göra bort mig, samt min röst.
När tvivlar du?
Minst en gång per dag.
När känner du dig stolt?
När jag är färdig med något jag länge behövt göra, eller när jag går vidare från olika auditions.
Vilken skiva är mest nött i din samling?
"Music Box" - Mariah Carey och "Wicked".
Vad gör dig fly förbannad?
När folk anklagar mig för saker jag inte gjort!
Vilket drag föraktar du hos andra?
När folk tycker att de står över alla andra.
Vad inspirerar dig?
Människor som är riktigt duktiga på vad de gör och som inte låter andra stå i vägen för deras vilja.
Om du skulle återfödas som en sak, vad skulle det vara?
En DVD - film.
Vilken är din hemliga last?
Godislasten är ju inte direkt hemlig, så får väl svara filmjölk och cornflakes med socker på.
Vem vinner herrallsvenskan i fotboll?
Elfsborg igen såklart!!!!!
Vem i levande livet är din främsta förebild?
Pappa.
Om du vore Gud för en dag, vad skulle du ändra på först?
Folks dumhet.
Om du skulle tvingas välja en ny karriär, vilken skulle det då vara?
Något där jag får resa mycket, och använda mina språkkunskaper.
Vad skrämmer dig mest?
Att aldrig få känna hur besvarad kärlek känns igen.
Vilket är ditt käraste minne?
När jag vann "Småstjärnorna".
Vilket ord eller uttryck använder du oftast?
Sedärja!
Vilken är din mest älskade sak?
Mitt gosedjur Vilhelmina.
När blev du illa behandlad senast?
Alldeles nyss, av mina käre bror.
När du blir riktigt sugen på något, vad vill du ha då?
Godis eller biskvier.
Vad tror du är det första andra lägger märke till när de träffar dig första gången?
Killar: Mina stora bröst, tjejer: Att jag verkar väldigt glad och rolig.

Jullista!

Jag älskar ju julen över allt annat på denna jord, så varför inte sätta in en liten härlig lista om den?

Julfavoriter:
Favoritjulsång -
"En stjerne skinner inatt". Alldeles fantastiskt vacker, norsk julsång!
Favoritjulprogram - Kalle Anka såklart!
Favoritjulfilm - "Ensam Hemma" såklart det också!
Favoritjuldoft - Glögg, pepparkakor, nybakad skinka, köttbullar, granen .... allt helt enkelt!
Favoritsak att göra under julen - Titta på mysiga julprogram, äta god mat och lyssna på smetiga julskivor!
Roligaste scenen i Kalle Anka - Askungen! När den ena musen slickar på tråden, siktar noga med ena ögat stängt och får sedan igenom hela armen i nålen är alldeles ofantligt roligt!
Godast på julbordet - Skinkan.

Jultraditioner:
Vilka färger dekorerar du din julgran i? -
Röda kulor med möjligen lite silver i och silvrigt glitter.
Vad äter du till julmiddag? - JAG äter Janssons frestelse, julgröt, kötbullar, prinskorv, kalvsylta, skinka och rödbetssallad. Finns säkert massa annat på bordet, men det är inget jag tycker om!
Går du till kyrkan på julafton? - Jajamensan, sjunger också med kören!
Vad gör du under högtiden? - Umgås med släkten, tittar på TV, öppnar presenter och bara myser.
När sätter ni upp julgranen? - Dagen innan julafton!
Brukar du dekorera fönstren eller självaste huset med ljussllingor? - Nej, då skulle nog pappa dö av skam!

Detta år:
Kommer du fira med familjen? -
Absolut!
Kommer du gå till kyrkan? - Absolut!
Kommer du baka? - Nja, inte baka, men laga köttbullar med mamma!
Kommer du ge bort julklappar och julkort? - Julklappar definitivt, får se hur det blir med julkorten.

RSS 2.0