Listing-time igen:)

Första musikal: "The Sound of Music" med Carola och Tommy Körberg på Göte Lejon i Stockholm.
Sämsta musikal: Hmm ... tyvärr måste jag nog säga Sveriges senaste uppsättning av "Fame - the Musical".
Bästa musikal: RENT!
Favoritartist kvinnlig: Oj ... Christina Aguilera, Mariah Carey, Idina Menzel, Lisa Nilsson, Sarah Dawn Finer bara för att nämna några!
Bästa musikal-låt: Det går faktiskt inte att välja ut en ...
Senaste musikal du såg: På film var det RENT, live var det "Gräset är alltid grönast ..." på Balettakademien.
Favoritartist manlig: Peter Johansson, Stevie Wonder, Erik Segerstedt, MiG Ayesa, Tony Vincent, Jakob Stadell, Peter Jöback ... och några till.
Sämsta kvinnliga artist: Jag klarar verkligen inte av Idde Schultz och henner jävla fiskar i haven ...
Sämsta manliga artist: Jag gillar inte Lars Winnerbäck, och inte Per Gessle heller (förutom i Roxette, där är han bra).
Favoritkonsert: Boyzone på Liseberg 1998. De var faktiskt helt otroligt bra!
Bästa teater: Jag gillar faktiskt "Fröken Julie".
Bästa maträtt: Pasta med lövbiff och gorgonzola-sås.
Sämsta maträtt: Kåldolmar.
Godaste alkoholfria dricka: Pepsi Max.
Äckligaste alkoholfria dricka: Kaffe.
Bästa efterrätt: Marängswiss.
Värsta efterrätt: Ingen aning.
Bästa grönsak: Coctailtomater.
Värsta grönsak: Broccoli.
Vem gjorde dig glad sist? Oj .... Maria tror jag.
Senaste nöjet du var på?Jag var ute och partajade med Maria i lördags.
Senaste biofilm du såg: The Holiday
Vem pratade du med i telefon sist? Mamma.
Ser du fram emot mest inom den närmsta framtiden? Att få slå mig ner framför TV:n se dagens avsnitt av O.C (spelade in det) och äta mer Pringles, Mars Delight och Mentos.
Favoritland: England.
Favoritstad: London.
Sämsta land (du besökt): Lichtenstein.
Sämsta stad (du besökt): Sölvesborg (fan vad trist vi hade det där).
Bästa film: GRYMT svårt .... men får nog ändå svara "RENT" ... eller kanske "Narnia-Häxan och Lejonet" ... eller "Closer" ... eller ..."
Sämsta film: "Wimbledon".

Världens 10 bästa musikaler

Ja, det var väl bara den här listan som jag själv väntat på mest av alla! Det är dags att jag listar de musikalerna som ligger mig varmast om hjärtat.
Följande saker tar jag med i beräkningen för en bra musikal: Musikstil, bra låtar både rent sångmässigt och rent musikaliskt, storyn, förutsättningar att göra bra tolkningar både regimässigt, karaktärsmässigt och arrmässigt och utrymmena till att göra en snygg koreografi. Det är svårt att ta med allt, och vissa av mina favoritmusikaler innehåller inte allt detta. Men förmodligen finns det då annat som uppväger det hela. Vad jag vill säga är att jag tycker om olika musikaler av olika anledningar ...

Världens 10 bästa musikaler (samt den bästa låten från respektive musikal och den rollen jag helst skulle vilja göra:))

1. RENT "Goodbye Love"  
av Jonathan Larson, drömrollen är Mimi (tror dock jag skulle passa bäst som Maureen) - Den här musikalen har faktiskt allt, den är komplett. Helt fantastisk musik, en fängslande story, grymt bra låtar och det finns så mycket att jobba med, både som regissör, koreograf, skådespelare och som musikaliskt ansvarig, bara man har viljan till det! Till den som inte sett vare sig musikalen eller filmen, säger jag bara: GÅ OCH SE DEN! För er som förknippar musikal med Grease och Sound of Music, kommer ni bli glatt överraskade av detta mästerverk.

2. Wicked "Defying Gravity" av Stephen Schwartz, drömrollen är naturligtvis Elphaba - Hack i häl med RENT kommer denna underbara, relativt nyskrivna föreställning av en av musikalvärldens storheter: Stephen Schwartz. Att välja ut den bästa sången härifrån var otroligt svårt, då varenda låt är grymt bra, exempelvis "For Good", "As long as you're mine" och "Dancing through Life". Älskar att den vänder upp och ner på historien om vad som egentligen hände i landet bortom regnbågen Oz, och om man bara vill kan den här föreställningen göras till en fröjg för både ögat och örat!

3. Footloose "Let's hear it for the boy" av bl.a. Kenny Loggins, Tom Snow & Dean Pitchford, drömrollen är Rusty - Alla säger att den här är så ytlig, och att storyn är fjantig. Kanske lite, men om man verkligen vill så kan man ta fram viktiga och allvarliga saker även i denna musikal. Det finns dessutom många starka och roliga karaktärer att bygga på. Annars är musiken föreställningens stora behållning, och även här var låtvalet grymt svårt, då denna innehåller allt från ballader, till funk, rock och även rap. "Almost Paradise" är förmodligen en av musikalvärldens absolut snyggaste ballad. Här finns också utrymme för otroligt mycket blandad och snygg koreografi.

4. We Will Rock You "Who Wants to Live Forever" av Ben Elton (med musik av Queen), drömrollen är Scaramouche - Okej, här har jag inga ursäkter, storyn är dålig. Men allt annat är så otroligt bra att jag struntar i det! Musiken är galet bra, och man har behållt allt det grymma Queen skrivit, men lyckas ändå ge det ett nytt sound. Här finns utrymme för mycket annorlunda koreografi, och när jag såg den var dessutom scenografin och specialeffekterna en stor del av detta fabulösa verk.

5. Jesus Christ Superstar "Everything's Alright" av Andrew Lloyd Webber & Tim Rice, finns bara en tjejroll, skulle också väldigt gärna göra den; Maria Magdalena - En musikal om Jesus sista dagar i livet, men med Judas som huvudpersonen. Den här ligger mig otroligt varmt om hjärtat, och enda anledningen att den inte hamnar högre på listan är för att jag aldrig någonsin sett en riktigt bra version. De är synd, för potentialen finns verkligen. Musiken är alldeles genialiskt skriven, karaktärerna får ett eget liv, och en del infallsvinklar är mycket intressant om vad som kan ha hänt dessa heliga dagar. Som artist tror jag att det här verkligen är en drömmusikal, för det kräver en hel del av dig.

6. Blood Brothers "Easy Terms" av Willy Russell, har ingen roll jag gärna skulle vilja göra i denna, förutom Mickey, men det blir svårt då det är en kille - Aldrig har jag blivit så berörd av en föreställning! Har sett den två gånger i London, och på scen är det det absolut bästa jag sett. Storyn är alldeles fantastiskt bra. Lyssnar man bara på musiken på skiva är den nog inget speciellt, men ser man den på scen blir den ett med alltihop, och jag tror man måste sett den för att verkligen kunna uppskatta musiken. Här får skådespelerna verkligen jobba, och det finns så mycket känsla, dramatik och utrymme för att utvecklas som skådespelare i denna föreställning! Underbar!

7. AIDA "My Strongest Suit" av Elton John & Tim Rice, drömrollen är Amneris - Fängslande historia om förbjuden kärlek i Egypten för mycket längesedan. Musiken är naturligtvis alldeles fantastisk, men även texterna har en huvudroll i denna föreställning. När jag ser den framför mig på scen i mitt huvud, är dekoren ganska avskalad, här får artisterna glänsa med röst, dans och känslor dem emellan. En absolut drömmusikal att få medverka i.

8. Chess "Vem Kunde Ana" av Benny Andersson, Björn Ulveaus & Tim Rice, drömrollen är Florence - Även här var låtvalet svårt, här finns ju både "Lämna inga Dörrar på Glänt", "Vem ser ett barn", "Anthem", "Slå mitt hjärta, Slå" .... Bra historia, med både politiskt och moraliskt budskap. Musiken är snygg och varierande, finns också utrymme för snygg koreografi och bra skådespelarinsatser. Kräver mycket av huvudrollsinnehavarna.

9. Miss Saigon "Why God, Why?" av Claude-Michel Schönberg och Alan Boublil , drömrollen är Ellen (fast allra helst skulle jag vilja spela Engineer, dock krävs det ju en man till det) - Otroligt fängslande historia, och den kräver en hel del av skådespelarna och deras kemi mellan varandra. Mycket bra musik, men det är faktiskt ensemblen som gör denna föreställning, inte minst de som ska föreställa hororna på klubben. Slutet är sorgligt, men helt rätt för en musikal av denna karaktär.

10. West Side Story "A Boy Like That"  av Leonard Bernstein och Stephen Sondheim, drömrollen är Anita - Bernstein är ett musikaliskt geni, han leker verkligen med harmonierna, även om det kanske är lite för många kärleksballader. Här finns dock så mycket at arbeta med, det har jag själv fått erfara eftersom vi gjorde den här som slutproduktion. Det finns så mycket bra budskap i denna musikal, så mycket tillfälle att verkligen få någonting sagt, om man bara gör det på rätt sätt. I rätt tappning kan det här vara en musikal i världsklass (och i fel tappning kan den vara otroligt värdelös, mycket hänger på översättningav texterna).

Usch, jag mår jätteilla

Jag vet varför också, ätit alldeles för onyttigt och har dessutom inte tränat idag.
Gillar det inte, men hade verkligen inte tid.
Sov som en stock inatt, mellan 22 och 10. Helt fantastiskt, särskilt med tanke på att jag sov ohyggligt dåligt hela helgen.
Sedan åt jag lite frukost, och var sedan tvungen att förbereda mig för dagens steppundervisning.
Gick väl sådär, märkte jag när jag kom till lektionen.
Det tog iallafall två timmar av min dag, sedan var det bara att kasta i sig lunch och cykla till jobbet.
Hade först esteterna, sedan receptionen, och sist men inte minst stepplektion.
Visst är jag ganska duktig på att steppa, men det var svårare än jag trodde att lära ut det!
Men man lär sig av allt, imorgon ska jag ha folk som nästan är nyvörjare så då får jag ta det extra lugnt.
Jag trodde att de som steppade idag hade steppat riktigt länge, men det var väldigt blandat, så har insett nu att det är bättre att lägga det på en låg nivå, så att alla hänger med ordentligt.

Jaja, så nu tänkte jag kanske lägga mig i badet en stund och ska stanna uppe och kolla på "sex & the City" sen också.
Har inte sett det på alltför länge serni:).

Tankar

Jag vet inte om jag skulle välja att vara mig,
om det var jag som fick bestämma.
Varje dag inser jag nya saker.
Saker som skrämmer mig.
Saker som hur jag varit mot mina medmänniskor.
Som inte kan göras ogjort.
Hela mitt liv har jag strävat efter att vara omtyckt.
Men jag glömde bort en sak.
Att vara mig själv.
Att vara den jag vill vara.
Istället blev jag någon annan.
Och ju längre tiden gick, desto mer stötte jag folk ifrån mig.
Konstigt.
Allt jag ville var att bli älskad.
Vad hände?
Självinsikt.
En gåva.
En gåva jag äntligen fått.
Lite sent, men ändå.
Den gör lite ont.
Väldigt ont ibland.
Men den lättade också lite av det som alltid tyngt mig.
Många frågor fick svar.
Men svaren leder till nya problem.

Jag hoppas jag någon gång kan bli hel.


Ibland undrar jag ...

... vad som hänt om jag inte gått på Balettakademien?
Var hade jag varit med mitt liv nu?
Hade jag då lika seriöst varje dag reflekterat så mycket över min tillvaro och de vak jag gör hela tiden?
Jag fick varken komma på audition för Cabaret Lorensberg eller Wallmans.
För någon annan som inte är insatt, så förstår man inte vad det innebär.
Och för er som förstår säger ni oftast: "men oroa dig inte, du har ju jobb nu!"
Ja, det har jag .... men om ett halvår då? Vad ska jag göra när jag kommer hem?
I brevet från Wallmans stod det:
"Vi har fått så många ansökningar blablabla ... att vi måste välja ut blabla ... vi har mest gått på utbildning, erfarenhet och ålder?". Okeeeej ... utbildning har jag (från en av de bästa artistskolorna i Skandinavien faktiskt), erfarenhet kanske jag okej saknar i viss mån men vaddå ålder? 22? det är ju det som är kravet ju!
Fattar inget.
Cabaret Lorensberg valde bort mig förra året också.
Uppenbarligen är jag ful på mitt CV-foto eller någonting ... vad vet jag?
vad ska det bli av mig efter denna säsongen för Fritidsresor?
Jag vet, leva i NUET, ta inte problemen innan de kommer ...
Men ändå ...
Förra sommaren levde jag lite för mycket i nuet, och tänkte alldeles för lite på framtiden.
Är det verkligen bra?
Jag menar, jämt alltså?

Vet ni vad jag egentligen skulle velat?
Att jag inte skapts sådan här?
Fatta mig rätt, jag älskar att stå på scen, och jag vet att det är det jag är gjord för att göra!
Men jag önskar att jag hade velat något annat med mitt liv ...
Jag önskar jag kunde nöjt mig med en "vanlig" utbildning, ett "vanligt" jobb, och en villa i Lidköping med man och barn.
Jag önskar verkligen det.
Men jag kan inte.
Jag vill mer än det.
Jag vet inte riktigt vad.
Hur länge kommer jag orka springa på auditions?
Bli synas och granskad på det mest utelämnande sätt?

Jag var väl (återigen) ganska naiv och trodde att när det första jobbet kom så skulle allting klarna för mig.
Jag skulle känna wow, jippie, äntligen nu blir jag artist PÅ RIKTIGT!
Och visst kände jag så ... ett tag ...
Sedan hinner tankarna ikapp ...

Jag är 22 år.
Min senaste pojkvän och jag gjorde slut föra fyra år sedan ...
Om jag inte var den jag var så skulle jag kanske inte levt ensam så länge.
Önskar jag kunde säga att jag är kräsen.
Men det är inte där problemet ligger.
Vet faktiskt inte var det ligger riktigt.
Kommer jag någonsin hitta någon igen?
Känna känslan av någons blick på mig, en blick som betyder mer än något annat i hela världen.
En blick som säger: "Den här tjejen är verkligen underbar".

Jag vet; Maria, Josefin, Camilla ... alla ni som alltid talar om för mig hur underbar jag är.
Det betyder otroligt mycket för mig att ni finns.
Men ... om bara någon för en enda sekund kunde se mig som ... en kvinna.

Jag vet inte riktigt vart tankarna flög iväg nu riktigt ...
Menmen, nu har jag iallafall fått ur mig lite för idag.

Antar att man bara känner sig ... ensam ... ibland ...

På jobbet

Jajamensan, sitter här bakom disken på Heléns Dansskola och lyssnar på massa barn som gnäller, skriker och för allmänt liv. Att jag gått en yrkesutbildning som håller barnkurser i dans på kvällarna, när jag fortfarande varit kvar i skolan, har gjort mig lite allergisk mot barn. Inne i danssalen är de okej, riktigt gulliga faktiskt, när de dansar och gör som fröken säger. Men härute i receptionen och när jackor, skor mm ska på, då för de sig inte lika vackert längre ... suck ... inte undra på att man får huvudvärk alltså ...

Önskar att jag fick vara hemma och ligga i soffan och glo istället. Vet inte hur längesedan det var jag bara satt hemma en hel kväll och tittade på TV (i höstas var det typ det enda jag gjorde) ... nu är det jobb, träning och festande som gäller. Jag klagar inte ... men jag trodde nog aldrig livet skulle bli såhär igen. Alltså, att jag gör någonting, inte bara sitter hemma i soffan och gråter över mig själv och mitt liv. Det är ju nästan så att jag känner mig .... glad ... eller ja, gladARE iallafall. Alltid något ...

Imorgon ska jag ha det lite roligt, iallafall på dagen. Ska träna klockan tio, sedan shoppa lite (har som sagt pengar att spendera för första gången i mitt liv) och sist, men absolut inte minst, äta lunch med Jossan och Mia. Är så glad för Jossans skull, hon kom in på Fritidsresors utbildning för reseledare. Så på måndag drar hon, kommer hem en vecka senare, och åker iväg innan jag åker till Turkiet för MITT jobb för Fritidsrsor. Kommer kännas konstigt att inte ha henne här ... Vi har ju mer eller mindre suttit ihop vid höften sedan i början av juni. Usch, vad jag kommer sakna henne .... vet ju inte när vi ses igen heller, eftersom vi båda är ute och flänger runtom i Europa. Menmen, karriären är viktig för oss båda, och vänskapen finns ju kvar ändå!


Lite om mej:)!

Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja ... skulle vilja bo i London för all framtid!
Tycker andra att du är attraktiv? Ibland kanske ... men isåfall mest för min personlighets skull.
Dricker du alkohol? Det händer absolut att jag gör det!
Använder du droger? Nej.
Röker du? Kanske en cigarett var gång jag festar.
Vilket schampo använder du? Wella och Dove.
Vilken parfym använder du? Sergio Tacchini Donna och Marc O'Polo.
Vilka skor använder du? Just nu ett par svarta ankelstövletter, ett par bruna/guldiga boots, ett par svarta kängor i mocka och mina sneakers.
Vad är du rädd för? Att vara 30 och fortfarande inte ha känt på äkta kärlek.
Gillar du att tvätta? Roligare saker händer ju i livet än just tvättning kanske.
Gillar du berg-och dalbana? Lika mycket som ett barn gör det!

Senaste-
Filmen du köpte?
Måste varit "Askungen".
Låten du lyssnade på? "Seasons of Love" från RENT.
Personen du ringde? Mamma.
Personen som ringde dig? Maria.
TV-program du tittade på? "Grey's Anatomy".
Personen du tänkte på? Oj, det var svårt ... Jack, tror jag.
Boken du läste? "På det fjärde ska det ske" av Kajsa Ingemarsson (för typ tionde gången).
Gången du badade i ett badkar? Någon gång under jullovet där, när jag kom hem stelfrusen från Posten.
Gången du badade i havet? I september när jag var i Marmaris.
Saknar du någon nu? Många ... flera av mina klassakamrater, Erik, Karin ... Murat (tyvärr, men det kom idag).
När var du i en affär senast? Idag, köpte present till pappa och nya underkläder.
Mötte du någon du kände då? Hepp.
Har du nytvätttat hår? Jajamensan.
Vad luktar du nu? Tvål och hudlotion.
Vad drack du senast? Vatten.
Vilken färg har du på dina underkläder just nu? Svarta.
Vad för kläder har du på dig nu? Min svarta pyjamas med groda på och så står det "The muppet show" under.

För - eller emot
Långdistansförhållande?
Allting är ju relativt, snackar vi Lidköping-Göteborg är det väl okej, men snackar vi Lidköping-New York är det väl värre.
Uttnyttja någon? Emot, (såvida inte personen har utnyttjat mig förr, då är det bara att ge igen).
Självmord? Emot.
Tonårsrökning? Upp till var och en, men det är ju jävligt dumt.
Att använda droger? Emot.
Sex före äktenskapet? Upp till var och en, men jag väntade inte på att gifta mig.
Köra bil onykter? Emot.
Förhållande mellan homosexuella? För.
Såpoperor? FÖR, vad skulle man annars göra tråkiga vardagskvällar?
Dokusåpor? Vissa är rätt roliga, typ Idol och Floor Filler ... men Baren kan ju gå och hänga sig.

Har du någonsin ...?
Gråtit över en pojke?
Ja, lite för många gånger kanske.
Gråtit över en flicka? Ja, det med.
Varit i slagsmål? Ja, en gång när jag var elva år.
Blivit arresterad? Åkte fast för snatteri en gång när jag var 14, men arresterad vet jag inte ...
Ljugit för någon? Oh ja, tyvärr.

Antal
Gånger ditt hjärta brustit?
Ojojoj, det är några gånger det ...
Skivor du äger? Ingen aning ... 100-150 kanske?
Gånger ditt namn varit i tidningen? Ingen aning ... ganska många tror jag.
Hårstrån du har på kroppen? Ett, två, tre, fyra, fem .... äh, orkar inte räkna ...
Ärr du har på kroppen? Två.

Lite ditt och datt
Anser du själv att du är snygg?
Inte snygg ... men ibland söt, och jag vet att jag har utstrålning.
Har någon varit otrogen mot dig? Inte vad jag vet.
Är du svårflirtad? Inte direkt:).
När är du född? 26 december 1984.
Vad har du gjort idag? Varit ute och gått, gått på stan, jobbat och tränat.
Vad gjorde du igårkväll? Jobbade och gick och la mig tidigt.
Vad vill du helst ha nu? Huvudrollen i "We Will Rock You".
Vilka är dina livsmål? Att hitta någon att dela livet med, och att försörja mig på heltid som musikalartist.
Vad har du för puder? Ett ganska ljust från IsaDora.
Har du använt någon hårprodukt? När jag ska ut brukar jag ta mousse och ibland spray.
Tycker du om dina grannar? Känner bara de mittemot, och de tycker jag om.
Använder du icq eller msn? Msn.
Hur många datorer finns i ditt hus? 1.
När fick du senast en present? På min födelsedag.
Vilken är din favoritfärg? Röd.
Sämsta färg då? Orange.
Har du blivit hotad via telefon? Nej, men via mejl.
Har du någon förebild? Många; Pappa, Gunilla Ohlsson, Hanna Lindblad m.fl.
Hur många lampor har du i ditt rum? Tre.
Vill du ha barn? Nej, inte om jag slipper.
Längtar du till din nästa födelsedag? Nej, inte det heller.
Brukar folk säga att du ser äldre ut än vad du är? Ja, det händer ibland.
Har du rakat dina ben någin gång? Typ, JA!
Vilka språk kan du prata? Svernska och engelska, en del norska och franska, litegranna italienska och YTTERST LITE turkiska.
Skule du vilja ha silikonbröst? Känns inte direkt som om jag behöver ha större bröst än vad jag redan har liksom ...

Sveriges 10 bästa sångare

Dessa män gör det värt att leva i Sverige, för faktum kvarstår: Vi har verkligen sjukt många bra sångare i vårt lilla, avlånga land. Här tänker jag lista de tio som jag tycker är absolut bäst (förutom några okända som jag själv känner till genom Balettakademien mm).

Sveriges 10 bästa sångare

1.
Peter Johansson - Gick ur Balettakademiens musikallinje för x antal år sedan, och synd numera som Galileo i rockmusikalen "We Will Rock You" i London. I fredags kunde han även ses och höras i säsongspremiären av "Så ska det låta". Killen är helt fantastisk, ena sekunden med en mjuk och klar stämma, andra sekunden med en härlig hes rockröst, vars tonsäkerhet inte går att ta miste på. Peter Johansson förtjänar mer uppmärksamhet av sitt hemland!

2. Erik Segerstedt - Idol 2006 klart bästa sångare! Sjunger i stort sett aldrig falskt, och kan sjunga allt från mjuka ballader till hårdrock. Väntar med stor spänning på hans album som, enligt rykten, släpps i februari.

3. Tommy Körberg - "The man, the myth ...". Musiksverige vore ingenting utan denna gigant. Jag har hört att han inte sjunger upp innan sina framträdanden, utan bara harklar sig lite lätt. Vilken botten ... och vilken höj dockså för den delen. Fast bäst är han ändå som Lill-Klippen i Ronja Rövardotter:).

4. Daniel Lindström - Kalla gärna Idol ett töntigt koncept, men programmet är himla bra på att hitta bra sångare. Denna rödtott från Norrland vann Idol 2004, och det med all rätt! Killen har den helt rätta soulfeelingen och fullkomligt förtrollar mig med att bara vara på scen och använda sin röst som enda verktyg.

5. Frank Ådahl - Inte jättekänd i Sverige han heller, men om jag säger att han gjorde "vuxna" Simba i Disneys Lejonkungen kanske det ändå ringer en klocka. Fantastisk röst, nästan lite smått nasal, men när han tillsammans med brodern och deras vänner Edin sjunger "Som en Vind" går det rysningar längs hela ryggraden på mig.

6. Anders Johansson - Vinnare av Fame Factory år 2002 (eller möjligtvis 2003), och för mig var det självklart! Låtarna som görs till honom håller internationell klass, och hans hesa röst gör vilken tjej som helst knäsvag.

7. Martin Stenmarck - kan göra allt från musikal till rock, och har dessutom en härlig inställning till sig själv och artisbranschen. Han är nog den enda (förutom min klasskamrat Joan Alderman förstås) som kan göra Tony i "West Side Story" till en intressant kille.

8. Peter Jöback - Mannen med de gyllene ögonen, som får en att gråta med "Guldet blev till Sand". Fantastisk kille, med en röst av sammet.

9. Jakob Stadell - Musikalartist som gjort bl.a. Mark i "RENT" och Jesus i "Jesus Christ Superstar". När han gör "Getsemane" stannar tiden ...

10. Anders Ekborg - Ganska nasal röst, men med en helt otrolig höjd. Som amerikanen Fedddie i "Chess" lyfte han föreställningen ytterligare ett snäpp med sin version av "Vem ser ett barn". Det var inte bara han själv som grät just då, kan jag säga ... 

Jag är värd så jävla mycket mer ...

Ja, det är jag faktiskt.
Han kommer aldrig få henne.
Och det är patetiskt att se hur mycket han försöker.
Men det gör ingenting.
För jag är värd så jävla mycket mer än honom.
Han blir aldrig god nog för mig.
Undrar bara hur lång tid det tar för mig att förstå det.
På riktigt alltså.

Ont i magen

Och jag vet varför; Ätit för dåligt. Alltså, för en gångs skulle inte för mycket och för onyttigt, utan bara alldeles för lite. Usch, det är obehagligt.
Sitter här och väntar på Josie, ska in till stan och kanske boxla lite eller något. Imorgon blir det förmodligen lite festande, alltid skönt att dricka lite och känna sig go och glad och rund under fötterna:).

Fritidsresor/2entertain

Ja, ska kanske berätta om denna audition, som förmodligen är det bästa audition jag någonsin gjort faktiskt (helt ärligt, inte bara för att det slutade med att jag fick jobbet).

Jag kom till Oscarsteatern vid ungefär tjugo över nio på morgonen (audition skulle börja tio, men jag är tidspessimist, så var där i vädligt god tid).
Utanför stod Emma som gick ur Dansforum samtidigt som jag gick ur BA, och det var helt underbart att se henne. Vi tillbringade en härlig dag tillsammans i Köpenhamn när vi sökte "My Fair Lady" där ... vi är ganska lika, hihi, lite väck i huvudet sådär:)!
Vi stod och pratade massor, det kom mer och mer folk. Men till slut blev vi iallafall insläppta.
Vi fick fylla i en lapp med lite personuppgifter och så, dessutom fick vi skriva om vi kunde spela några instrument och vi skulle också betygsätta oss själva i dans och sång på en skala från 1-5.
Kaxigt satte jag en femma på sången, men vågade inte ge mer än en trea i dansen.
Okej, så var det dags för dansaudition.
En norsk kille gjorde koreografin, han var väldigt gullig, men alldeles uppenbart bög (ovanligt? Inte särskilt ...).
Det var en ganska lång, men väldigt rolig koreografi måste jag säga.
Gjorde den först i helgrupp, sen i halvgrupp, sen i grupper om fyra.
Jag kände själv att det gick jättebra, och det var skönt att jag var i först gruppern, så jag fick det gjort liksom.
När alla dansat kallade de in oss, och ropade upp de som hade gått vidare till sången, jag blev himla glad att jag var en av dem.
Fick vänta lite, göra oss iordning och sådär, sjunga upp.
Jag gick in som nummer tre, och de var väldigt trevliga så jag käne mig väldigt säker.
Dessutom var det ett helt fantastiskt rum att sjunga i, och jag tyckte själv att det gick jättebra.
Efter det var det en kort intervju där de ville veta om jag vistats utomlands en längre tid, om jag jobbat med barn, hur jag jobbade i grupp och sådär ... Kände själv att jag gjorde ett väldigt starkt och säkert intryck och när jag gick därifrån var jag mycket nöjd med mig själv:)!

Så ringde de idag och erbjöd mig jobb ..... Gud, vad det kändes otroligt skönt:)!

Drömmer jag?

Alltså, det här är helt sjukt kan jag säga ... Från att inte haft jobb, och bara antagit att man kommer få ge upp sina aritistdrömmar, så står man här nu med TVÅ jobb istället .... helt sinnessjukt!
Satt på Madonna idag och åt lunch med Maria när mobilen ringer.
Ett 08-nummer ser jag i displayen, och tror att det är Liselott som undrar hur det gått för mig (tanken slog mig att det kunde vara från 2entertain, men trodde inte jag skulle få svar ifrån dem riktigt så fort, så slog bort de tankarna).
Svarar och hör att det är Charlotte från Fritidresor.
Kopplar fortfarande inte riktigt, och tror att jag missat att fylla i någonting, typ mejladress eller så ...
Hon frågar hur det är med mig och sådär vanligt prat.
Sen säger hon bara: " - Ja, det gick ju väldigt bra för dig igår".
" - Ja, det tycker jag också", svarar jag.
" Det är faktiskt så att jag ringer för att erbjuda dig jobb hos oss".
Ööööhhhhh .... va?!
Jag blev helt sjukt glad, särskilt när jag hör lönen: 13 000 efter skatt, och behöver då inte betala någon hyra alls!
Lisa ska för första gången i sitt liv ha gott om pengar!
Shit!
Kommer att åka den 4 mars, då till Turkiet där vi kommer ha repperiod i sju veckor (betalad sådan, det hade jag inte fått för Viva Hotels).
Sen får jag åka hem kring den 22 april, och efter det, beroende på vart jag ska jobba, så tar det mellan en dag och en vecka tills jag får åka till den destination jag ska jobba på!
Det här är verkligen en till dröm som går i uppfyllelse!!!

Jag är så underbart glad, det här kommer bli sååååå otroligt roligt!!!!

Äntligen kan drömmen bli verklighet!

Vad ska jag säga? Lyckan kanske faktiskt är inom räckhåll för mig också:)!
Fick ett alldeles fantastiskt besked idag. Jag, Lisa Björk, är numera inte bara utbildad artist, utan inom kort kommer jag även vara verksam artist. Jag ska jobba som showartist för Viva Hotels & Resorts, säsongen 2007. Helt ofattbart!!! Allting bara vändes upp och ner på två röda sekunder. Alla planer jag inom mig dukat upp gick om intet, men på ett bra sätt. Den 12 mars drar jag, och stannar till slutet på ktober. Detta kommer bli heeelt fantastiskt, det är jag övertygad om:)!

Världens tio bästa "chick-flicks"

Det är ganska svårt att egentligen säga vad som utmärker en äkta, härlig "chick-flick", men jag har ändå några saker som jag anser att en sådan här film måste innehålla:
* En kärlekshistoria
* Minst ett gapskratt och minst ett riktigt gråttillfälle
* Kärleksparet ifråga måste ha ett tårfyllt farväl, som föjs upp med att en av parterna senare söker upp/jagar/kommer tillbaka till den andre på ett eller annat sätt
* Ska innehålla minst en riktig amerikansk-film-klyscha, så som att någon springer tillbaka gråtandes till den den älskar, eller ett helt oväntat frieri/möte någonstans otroligt romantiskt


Här kommer alltså min egen lista:

Världens 10 bästa "chick-flicks":

1. Dirty Dancing - Denna film har allt: kärlek, sorg, en ung rik flicka som går emot sin älskade pappa mer än hon någonsin vågat, stark vänskap, familjeband som växer sig starkare och naturligtvis en hel del fanstastisk dans! Tycker också det är så skönt att den kvinnliga huvudrollen görs av en ganska okänd, vanlig ung tjej, inte den där typiska Hollywood-kvinnan som är skitsnygg och har lågt svallande hår. Dessutom innehåller filmen en av världens mest kända filmrepliker: " - Nobody puts Baby in a corner." Och Patrick Swayze är sååååå het!!!!

2. Love Actually - Otroligt vacker film om kärlek på alla sätt, håll och vis, olycklig och lycklig, vänskapskärlek och passionerad kärlek, gammal kärlek som aldrig rostar, ny kärlek som är ny och spännande och om hur kärlekens språk är det starkaste av dem alla. Handlar om en massa olika människor vars liv på något sätt möts och flätas samman. En riktig "feel-good" - film, som får mig att älska London mer än jag redan gör. Helt underbara skådisinsatser, då särskilt av Laura Linney, Emma Thompson, Liam Neeson, Colin Firth och Hugh Grant. Bästa scenen i hela filmen är när Hugh Grant dansar nerför trappan som den engelska premiörministern som har kärleksproblem.

3. The Holiday - En alldeles fantastisk och nyskapande kärlekskomedi, om två tjejer vars liv vänds helt upp och ner när denes man plötsligt är otrogen och den andres stora kärlek i livet förlovar sig med en annan. Båda två behöver miljöombyte och bestämmer sig för att byta bostad med varandra i två veckor, vilket leder dem rakt in i famnen på den Stora kärleken. Kate Winslet och Jude Law fullkomligt lyser, och Cameron Diaz gör sitt livs roll. Man gråter ända ut i foajén på bion, jag lovar!

4. Pretty Woman - Hur kan man ha en sådan här lista utan att ta med denna underbara film om den prostituerade Vivian som lyckas förändra livet för affärsmannen Edward!? Richard Gere och Julia Roberts har en kemi tillsammans som jag aldrig sett maken till, och hon är dessutom så rolig och bra att jag härmed kröner henne till kärlekskomediernas okrönta drottning. Bästa scenen i hela filmen är när hon ska äta sniglar på en riktigt fin restaurang och råkar skjuta iväg en utav dem så servitören får fånga upp den, varav hon utbrister " - Sluppy little suckers".

5. Sömnlös i Seattle" - Den vackra historien om en änkling (Tom Hanks) vars son vill att han ska träffa en ny kvinna, så han ringer in till en radiostation och ber om hjälp. Annie (Meg Ryan) som befinner sig på andra sidan USA hör sonen och mannen och fullkomligt trollbinds. Även här har huvudrollsinnehavarna en otroligt fantastisk kemi, och när de slutligen möts på toppen av Empire State Building på Alla Hjärtans Dag blir man så glad att man fullkomligt hoppar i soffan.

6. På spaning med Bridget Jones - Förmodligen Renée Zellwegers bästa rollprestation någonsin. En härligt mänsklig hjältinna, som bär på alla de där problemen som tjejer i allmänhet alltid går runt med. Innehåller så många sorgliga scener och gapskratt att jag kan se den här filmen hur många gånger som helst utan att tröttna. Colin Firht som Mark Darcy är så het att jag ryser ...

7. Titanic - Naturligtvis, hur kan jag låta bli? Den filmen som jag förmodligen sett flest gånger av alla filmer. Kate Winslet är vacker som en dag och Leonardo DiCaprio visar verkligen att han har mer än bara utseendet att komma med. En otroligt berörande och vacker film om en av historiens största katastrofer i modern tid.

8. Min Bäste Väns Bröllop - Härlig Julia Roberts - film om en 28-årig matkritiker som får panik när hennes bäste vän berättar att han ska gifta sig. Hon inser att hon älskar honom över allt annat, och beger sig till hans bröllopsdagar fast besluten att vinna honom tillbaka. Julia Roberts är sådär underbart hysterisk som bara hon kan vara, och Cameron Diaz är både älskvärd och otroligt enerverande på samma gång. Ganska oamerikanskt slut, vilket ger extra pluspoäng.

9. Moulin Rouge - Vem visste att Nicole Kidman och Ewan McGregor kunde sjunga så bra? Lite konstig, men alldeles fantastisk musikalfilm om en kurtisan och en författare i tidiga 100-talets Paris som förälskar sig i varandra. Efter många turer hit och dit, med stora hinder att överkomma slutar den otroligt tragiskt med ett riktigt gråtkalas. En av de vackraste låtar som någonsin skrivits finns med bland sångerna; "Come What May".

10. Bridget Jones Dagbok - Första filmen om Bridget Jones, och även om den inte innehåller fullt lika mycket dråpliga skämt och händelser som uppföljaren, så är den en helt klart alldeles fantastiskt rolig och rörande film. Renée Zellweger är dessutom mycket vackrare i den här filmen, hennes lite runda figur ser mer hälsosam och trovärdig ut än i den andra. Colin Firths och Hugh Grants slagsmål är också bättre än i uppföljaren, härligt med män som faktiskt INTE kan slåss. Bästa repliken i hela filmen är när Bridget ska lämna jobbet eftersom Daniel varit otrogen mot henne, och han ber henne att stanna. Då svarar hon: " - Thank you, Daniel. But if staying here means that I'll have to work within ten yards of you, quit frankly I'd rather have a job wiping Saddam Husseins arse!" SNAP, säger jag bara!



Trött som bara den

Mmm, efter denna helg, då jag faktiskt inte sovit ut ordentligt en enda gång, var det otroligt skönt att äntligen få göra det. Ska jobba hela eftermiddagen, så det blir inte en lugn stund för mig.
Var faktiskt och jobbade igår också, dansade lite med barnen. Okej okej, jag är egentligen inte särskilt barnkär, och har man gått på Balettakademien, så hjälper det inte direkt (har man gått i skolan en hel dag uppskattas det inte att det kommer myllrande en miljard ungjävlar som ska dansa balett när klockan närmar sig sex), men de här barnen var ju faktiskt riktigt stillsamma och söta!


Ja, så det är så dagen ser ut i stort sett. Jo, just det, väntar också svar från Viva Hotels .... usch, jag vet att det kommer bli negativt svar. Men vafan, det är ingen idé att gräma sig. Jag gjorde en bra audition, mer kan jag inte gör.


Varför gör jag alltid såhär?

Att jag aldrig lär mig. Jag trodde ändå jag kände mig själv ganska väl vid det här laget.
Men ibland undrar jag om jag vet vem jag själv är överhuvudtaget.

För cirka en månad sedan träffade jag en gammal "kompis" ute. Han var min första kärlek, kan man säga, och sådana fastnar ju alltid. Vi har altid haft ett gott öga till varandra, även om det oftast bara varit som vänner (och ibland lite mer än så). Vi har känt varandra sedan vi var 12, men vi har inte setts på säkert två ård och efter va jag hört om honom den senaste tiden så trodde jag nästan att han låg död i en rännsten någonstans, nerknarkad eller nerslagen (eller båda delarna).
Blev iallafall otroligt glad av att se honom, och att få prata med honom. Följde med honom på efterfest till en kompis till honom, och naturligtvis så sov vi tillsammans den natten också. Vi gick aldrig hela vägen, men halva om ni förstår vad jag menar. Fick dock panik när jag vaknade på morgonen vid niotiden, för kompisen vi var hos verkade lite psycho, så jag tog mina grejor och stack därifrån. Fick dock lite dåligt samvete, så jag skickade ett mess och förklarade allt för honom, så det inte skulle bli konstigt.

Sedan detta hände så har jag liksom ursäktat mig inför alla mina kompisar (som kanske inte skulle gjort det jag gjorde med honom) och sagt att jag var full, och att han var den enda som fanns i närheten. Men innerst inne så har det aldrig varit riktigt sant .... jag har alltid tyckt om honom, och kommer aldrig riktigt kunna se honom som bara en vän. Dessutom har han alltid varit kär i Josefin, min bästa kompis, och på sista tiden så har han ringt henne minst fem gånger i veckan, och alltid när jag råkat vara med henne. Det har gjort ont, men jag har inte sagt något ... vad skulle jag säga liksom? Jag vet att om hon hade varit där den kvällen, så hade det aldrig hänt något mellan oss ...

I vilket fall som helst, så träffade vi honom ute igår. Han var jättegullig mot mig, sa att jag var jättevacker och sådär ... men det gjorde så otroligt ont att se hur han var mot henne .... Han var efter henne hela tiden och tjatade på att vi skulle med på efterfest. Och jag kan ju naturligtvis inte dölja min besvikelse och svartsjuka.
Av någon underlig anledning så åkte vi med dem på efterfest ända ut till Kållandsö. Där blev det bara ännu värre. Jag blev tjurig, sur och arg och pajade hela stämningen. Bara för att han inte var som han var mot mig sist vi sågs. Och för att (som jag visste redan innan) han hängde efter henne. När vi skulle sova så lade de sig i sängen där vi alla skulle sova (även en till av hans kompisar). Men jag kunde bara inte lägga mig där, jag vet inte varför ... de tjatade på mig tills jag fick spel och rusade ut därifrån. Gick ut ett tag, men gick sedan tillbaka och stod och lyssnade genom dörren. Hon försökte få honom till att gå och prata med mig ... men inte ens det kunde han göra. Satte mig på toa och grät. Grät i både ilska över mig själv för att jag gör såhär, sorg över att jag inte duger åt honom och i ren panik för att alla mina känslor inte kan låta mig vara ifred!
Slutade med att jag gick in och la mig i ett annat rum på en soffa, sov bara några timmar, sen gick jag in och väckte dem, för vi var tvungna att åka in till stan innan två. Försökte väl verka som om allt var grönt, men jag hade pajat allt. Han skojade och spelade pajas som vanligt, men jag tyckte bara det var jobbigt att han försökte vara sådär överdrivet kamratlig.

Min poäng är, varför ska jag alltid bli så svartsjuk och sur? Nu har jag ju pajat allt med honom också. Undrar vad han måste tänka om mig nu ... att jag är störtkör i honom eller något, vilket jag absolut inte är. Varför kan jag inte sansa mig? Varför kan jag inte bara ta saker för va de är i stunden? Och varför ska jag bli den där sura, griniga, tråkiga bruden som är allmänt bitter därför att hon inte ser ut som en fotomodell?
Och jag vet inte hur många som sa till mig hur fin jag var igår!!! Säkert 5-10 personer, både tjejer och killar, även han. Och jag blev skitglad, och jag kände mig verkligen fin också. Varför kan jag inte ta åt mig mer av det? För att jag inte fick den manliga bekräftelsen på det som jag vill ha?

Jag är fan helt jävla otrolig ibland ...

The Holiday

Var på bio i söndags och såg denna helt FANTASTISKA film! Grät och skrattade om vartannat, och ibland kunde man känna igen sig så mycket att jag nästan trodde att filmens kvinnliga huvudkaraktärer baseras på mig (Kate Winslet) och Josefin (Cameron Diaz).

Filmen handlar om engelska kvinnan Iris (Winslet) och amerikanskan  Amanda (Diaz) som träffas på Internet och bestämmer sig för att byta hus med varandra i två veckor. De har båda två stora kärleksproblem och behöver miljöombyte för ett tag, särskilt över julen när alla andra verkar vara så kära och lyckliga. Så, sagt och gjort, Iris flyttar in i Amandas lyxvilla i L.A., där hon inte bara lär känna Amandas granne, en 90-årig gammal regissöt, utan också Miles (Jack Black), som visar sig vara precis vad hon behöver ... Amanda i sin tur, tar flyget till London, och hamnar i förorten Surrey, I Iris lila "cottage" där hon ganska snart blir oerhört raslös. Men så på natten när hon inte kan sova dyker plötsligt Iris bror Graham (Jude Law) upp utanför dörren och hennes liv tar en vändning hon aldrig trodde skulle ske.


Filmens aboluta styrka är alla de lysande karaktärerna som gestaltas av helt fantastiska skådespelare, men måste ändå säga (helt opartiskt .... ehhh ...) att Jude Law och Kate Winslet är stjärnorna som lyser starkast, även om Cameron Diaz gör en av sitt livs roller som arbetsnarkomanen Amanda.
Kate Winslets Iris är den som jag tror varenda tjej i hela världen känner igen sig i. Har vi inte alla varit kär i någon som inte är kär tillbaka, men älskar den bekräftelsen han ger dig och håller kvar dig p g a et, men är ändå alltid oförmögen att älska dig? Man känner med henne från stund ett, och hennes sprudlande personlighet gör att man inte kan annat än älska henne. I slutet när hon får sin "uppenbarelse" oc bryter ut i glädjerus vill man bara hoppas och jubla med henne.
Jude Law glider in i filmen med den där otroliga manliga utstrålningen han har jämt. Han fångar ens hjärta, och det absolut vackraste är när man får se honom med sina två döttrar i filmen, och man inser att han inte är en player. Dessutom framkommer hans komiska sida, och scenen när han är "Mr Napkinhead" är en av filmens höjdpunkter!
Cameron Diaz är för en gångs skull inte bara snygg, sexig och rolig, utan gör verkligen en riktig karaktär av sin rollfigur. Amanda är en stressad tjej, som aldrig varit kär och inte gråtit på 20 år, sedan hennes mamma och pappa skiljdes. Naturligtvis blir allting annorlunda när hon möter Graham:).

Den här filmen är full av typiska amerikanska grejorm man jag älskar den ändå. Den lyckas vara nyskapande, och med roliga bifigurer och handlingar så den känns som en helt ny typ av romantisk komedi, även om den egentligen inte är det! Jag grät ända ut i foajén kan jag tillägga:)! SE DEN!!!!!!!!!!


Tankar

Ständigt alla dessa frågor.
Frågor som kräver svar.
Mitt inre skriker till mig.
Det börjar bete sig galet nu.
Det snurrar i huvudet, och klumpen i magen växer sig hela tiden större.
Det känns snart som om jag ska sprängas.
Någonting kväver mig.
Det är jag själv.
Ibland vill jag inte vara i mig.
Jag har långa monologer med mig själv där jag försöker förklara varför.
Men det är nästan lättare att säga varför inte.
Iallafall för mig.
Tänk om man bara kunde välja helt själv.
Om bara JAG fick rå över mitt eget liv.
Utan att bry mig om alla materiella saker runtomkring.
Tänk om jag kunde få känna hur det känns att vara
lycklig.
Då skulle jag aldrig behöva be om något igen.
Jag hoppas lycka gör livet komplett.
Vad ska man annars sträva efter?
Pengar? Nej. Karriär? Nej.
Kärlek? Ja, kanske.
Men kärlek är ju lycka.
Lycka ÄR meningen med livet.

Livet

Ja .... vad ska jag göra med det egentligen?
Vad vill jag? Vad ska jag göra med lägenheten? Ska jag stanna i Sverige?
Nästa vecka väntar jag ett mycket viktigt telefonsamtal ... ett samtal som kan förändra mitt liv helt och hållet.
Det kan ordna upp så mycket.
Det ger mig en säkrare framtid.
Men vem vågar hoppas?
Med min tur så är det ingen idé, det vet jag ...
Så, då blir det London ...eller?
Ska jag lämna lägeneten i Göteborg och åka till den staden jag tycker bäst om i hela världen?
Plugga lite, senare skaffa ett jobb, och kanske stanna borta en tid ...
Är det då som pappa säger, att jag kommer komma tillbaka till Sverige och tappat de kunskaper jag har?

Och vill jag inte egntligen helst av allt stanna här och skaffa ett artistjobb?
Egentligen vet jag att det är det jag vill.
Men ... om det inte går då? Kan jag inte då försöka verklighetsgöra en annan dröm först, och sedan försöka igen?
Varför kan man inte göra det?
Klart man kan det! Och jag vill ju det också!
Men sedan då? Är det meningen att man ska skaffa ett "fast" jobb och bara dra runt på auditions och bli bedömd för all evig framtid?
och det spelar ju ingen roll hur bra man är heller!
Hur många jurys har inte lovordat mig för min röst? Berömt mig för min styrka, och för min tonsäkerhet? Det gör de hela tiden! Men det hjälper ju inte .... jag står ju fortfarande här, utan ett enda jobb där jag får göra det jag älskar mest i hela världen.

Och om någon bara kunde tycka om mig.
Ja, alltså jag vet att alla mina kompisar tycker om mig ...
Men det är jobbigt att veta att ingen känt något mer än vänskap för en på fyra år.
Ingen har träffat mig för första gången någonsin och tänkt: "Vilken fantastisk tjej".
jag vet ju att det är egentligen DET jag vill mest av allt i hela världen.
Hitta någon att dela livet med.
Någon som tycker om mig för att jag är söt, duktig, begåvad, snäll, rolig, härlig, positiv, charmig, glad, attraktiv .... allt det där, ni vet ....

Det är så mycket man vill .... men det känns som om absolut ingenting händer.

Vad har jag ... egentligen? Har jag något överhuvudtaget i mitt liv just nu?

Nyårslista!

2 0 0 6!!!!!!!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag tillbringade tre månader utomlands.

Höll du några av dina nyårslöften? Förmodligen inte, hihi ... men det ska det bli ändring på nu!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar? Nej, men två stycken blev gravida.

Dog någon som stod dig nära? Nej.

Vilka länder besökte du? Danmark, Norge, Turkiet och Grekland.

Är det något du saknade 2006, som du vill ha 2007? Ett jobb i artistbranschen.

Vilket datum år 2006 kommer du alltid minnas, och varför? Den 2 juni, då jag avslutade min utbildning på Balettakademiens musikallinje i Göteborg.

Vad var din största framgång i år? Att jag fick så många insikter om mig själv, och att jag för första gången i livet insåg vem jag faktiskt är.

Största misstaget? Ett ord: Murat.

Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, lite förkyld och sådär, skador har jag ju ständigt i ben och fötter, skadade dessutom höger trumhinna rejält en kväll i Turkiet.

Bästa köpet? Antingen min snygga premiärfestklänning från NK, eller mina ankelstövletter från DinSko.

Vad spenderade du mest pengar på? P g a Turkietresan måste jag nog tyvärr säga godis och alkohol.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Jadå, även om det varit väldigt upp och ner ... men succén med West Side Story, alla nya kontakter som skapades i Turkiet, min återvunna vänskap med Josefin var alla saker som gjorde mig mycket glad.

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2006? "Look at me" - Witches of Eastwick, "The way you make me feel" - Michael Jackson, "For Good" - Wicked, "As long as you're mine" - Wicked, "Maneater" - Nelly Furtado", "Unfaithful" - Rihanna, "My Way" - Frank Sinatra, "Bed of Roses" - Bon Jovi, "Everything Changes - Idol-ERIK (ja, iallafall i mitt huvud) samt massa turkiska låtar!

Var du gladare eller ledsnare i år än tidigare år? Ledsnare på ett sätt, men det var ändå positivt (svårt att förklara).

Smalare eller tjockare? Usch, tjockare.

Rikare eller fattigare? Riktigt mycket fattigare, men det börjar bättra sig nu.

Vad önskar du att du gjort mer? Behållt min värdighet, och vågat gå emot mina känslor ibland.

Vad önskar du att du gjort mindre? Tänkt för mycket på bara mig själv.

Hur tillbringade du julen? Hemma med hela släkten på dagen, på kvällen var det midnattsmässa i kyrkan.

Blev du kär i år? Ja, tyvärr.

Hur många one night stands? Tre ... åh, det var dålig statistik ...

Favoritprogam på TV? "Grey's Anatomy" och "O.C.".

Hatar du någon som du inte hatade i början på året? Hatar aldrig någon ...

Bästa boken du läste i år? "Ego Girl" av Carolina Gynning.

Största musikaliska upptäckt? Att jag OERHÖRT sällan sjunger falskt.

Något du önskade dig och fick? "Anne på Grönkulla" på DVD.

Årets bästa film? "Brokeback Mountain".

Vad gjorde du på din födelsedag? Var bakfull, fick presenter och sedan fikade vi med släkten här hemma.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år bättre? Om jag hade behållt en distans till en viss person från början, hade saker och ting varit helt annorlunda nu.

Hur skulle du beskriva din stil år 1006? Oj ... obefintlig förmodligen ...

Vad fick dig att må bra? Mina vänner och familj.

Vilken kändis var du mest sugen på? Idol-Erik och Jake Gyllenhal.

Vilken politisk debatt engagerade dig mest? A-kassedebatten.

Vem saknade du mest? Mina vänner som inte var i närheten just då, mina föräldrar och min bror.

Ipodens mest spelade? Har ingen ipod ...

De bästa nya människorna du träffade? Ingvild, Merete och Jack.






RSS 2.0