Världens tio bästa "chick-flicks"

Det är ganska svårt att egentligen säga vad som utmärker en äkta, härlig "chick-flick", men jag har ändå några saker som jag anser att en sådan här film måste innehålla:
* En kärlekshistoria
* Minst ett gapskratt och minst ett riktigt gråttillfälle
* Kärleksparet ifråga måste ha ett tårfyllt farväl, som föjs upp med att en av parterna senare söker upp/jagar/kommer tillbaka till den andre på ett eller annat sätt
* Ska innehålla minst en riktig amerikansk-film-klyscha, så som att någon springer tillbaka gråtandes till den den älskar, eller ett helt oväntat frieri/möte någonstans otroligt romantiskt


Här kommer alltså min egen lista:

Världens 10 bästa "chick-flicks":

1. Dirty Dancing - Denna film har allt: kärlek, sorg, en ung rik flicka som går emot sin älskade pappa mer än hon någonsin vågat, stark vänskap, familjeband som växer sig starkare och naturligtvis en hel del fanstastisk dans! Tycker också det är så skönt att den kvinnliga huvudrollen görs av en ganska okänd, vanlig ung tjej, inte den där typiska Hollywood-kvinnan som är skitsnygg och har lågt svallande hår. Dessutom innehåller filmen en av världens mest kända filmrepliker: " - Nobody puts Baby in a corner." Och Patrick Swayze är sååååå het!!!!

2. Love Actually - Otroligt vacker film om kärlek på alla sätt, håll och vis, olycklig och lycklig, vänskapskärlek och passionerad kärlek, gammal kärlek som aldrig rostar, ny kärlek som är ny och spännande och om hur kärlekens språk är det starkaste av dem alla. Handlar om en massa olika människor vars liv på något sätt möts och flätas samman. En riktig "feel-good" - film, som får mig att älska London mer än jag redan gör. Helt underbara skådisinsatser, då särskilt av Laura Linney, Emma Thompson, Liam Neeson, Colin Firth och Hugh Grant. Bästa scenen i hela filmen är när Hugh Grant dansar nerför trappan som den engelska premiörministern som har kärleksproblem.

3. The Holiday - En alldeles fantastisk och nyskapande kärlekskomedi, om två tjejer vars liv vänds helt upp och ner när denes man plötsligt är otrogen och den andres stora kärlek i livet förlovar sig med en annan. Båda två behöver miljöombyte och bestämmer sig för att byta bostad med varandra i två veckor, vilket leder dem rakt in i famnen på den Stora kärleken. Kate Winslet och Jude Law fullkomligt lyser, och Cameron Diaz gör sitt livs roll. Man gråter ända ut i foajén på bion, jag lovar!

4. Pretty Woman - Hur kan man ha en sådan här lista utan att ta med denna underbara film om den prostituerade Vivian som lyckas förändra livet för affärsmannen Edward!? Richard Gere och Julia Roberts har en kemi tillsammans som jag aldrig sett maken till, och hon är dessutom så rolig och bra att jag härmed kröner henne till kärlekskomediernas okrönta drottning. Bästa scenen i hela filmen är när hon ska äta sniglar på en riktigt fin restaurang och råkar skjuta iväg en utav dem så servitören får fånga upp den, varav hon utbrister " - Sluppy little suckers".

5. Sömnlös i Seattle" - Den vackra historien om en änkling (Tom Hanks) vars son vill att han ska träffa en ny kvinna, så han ringer in till en radiostation och ber om hjälp. Annie (Meg Ryan) som befinner sig på andra sidan USA hör sonen och mannen och fullkomligt trollbinds. Även här har huvudrollsinnehavarna en otroligt fantastisk kemi, och när de slutligen möts på toppen av Empire State Building på Alla Hjärtans Dag blir man så glad att man fullkomligt hoppar i soffan.

6. På spaning med Bridget Jones - Förmodligen Renée Zellwegers bästa rollprestation någonsin. En härligt mänsklig hjältinna, som bär på alla de där problemen som tjejer i allmänhet alltid går runt med. Innehåller så många sorgliga scener och gapskratt att jag kan se den här filmen hur många gånger som helst utan att tröttna. Colin Firht som Mark Darcy är så het att jag ryser ...

7. Titanic - Naturligtvis, hur kan jag låta bli? Den filmen som jag förmodligen sett flest gånger av alla filmer. Kate Winslet är vacker som en dag och Leonardo DiCaprio visar verkligen att han har mer än bara utseendet att komma med. En otroligt berörande och vacker film om en av historiens största katastrofer i modern tid.

8. Min Bäste Väns Bröllop - Härlig Julia Roberts - film om en 28-årig matkritiker som får panik när hennes bäste vän berättar att han ska gifta sig. Hon inser att hon älskar honom över allt annat, och beger sig till hans bröllopsdagar fast besluten att vinna honom tillbaka. Julia Roberts är sådär underbart hysterisk som bara hon kan vara, och Cameron Diaz är både älskvärd och otroligt enerverande på samma gång. Ganska oamerikanskt slut, vilket ger extra pluspoäng.

9. Moulin Rouge - Vem visste att Nicole Kidman och Ewan McGregor kunde sjunga så bra? Lite konstig, men alldeles fantastisk musikalfilm om en kurtisan och en författare i tidiga 100-talets Paris som förälskar sig i varandra. Efter många turer hit och dit, med stora hinder att överkomma slutar den otroligt tragiskt med ett riktigt gråtkalas. En av de vackraste låtar som någonsin skrivits finns med bland sångerna; "Come What May".

10. Bridget Jones Dagbok - Första filmen om Bridget Jones, och även om den inte innehåller fullt lika mycket dråpliga skämt och händelser som uppföljaren, så är den en helt klart alldeles fantastiskt rolig och rörande film. Renée Zellweger är dessutom mycket vackrare i den här filmen, hennes lite runda figur ser mer hälsosam och trovärdig ut än i den andra. Colin Firths och Hugh Grants slagsmål är också bättre än i uppföljaren, härligt med män som faktiskt INTE kan slåss. Bästa repliken i hela filmen är när Bridget ska lämna jobbet eftersom Daniel varit otrogen mot henne, och han ber henne att stanna. Då svarar hon: " - Thank you, Daniel. But if staying here means that I'll have to work within ten yards of you, quit frankly I'd rather have a job wiping Saddam Husseins arse!" SNAP, säger jag bara!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0