The Holiday

Var på bio i söndags och såg denna helt FANTASTISKA film! Grät och skrattade om vartannat, och ibland kunde man känna igen sig så mycket att jag nästan trodde att filmens kvinnliga huvudkaraktärer baseras på mig (Kate Winslet) och Josefin (Cameron Diaz).

Filmen handlar om engelska kvinnan Iris (Winslet) och amerikanskan  Amanda (Diaz) som träffas på Internet och bestämmer sig för att byta hus med varandra i två veckor. De har båda två stora kärleksproblem och behöver miljöombyte för ett tag, särskilt över julen när alla andra verkar vara så kära och lyckliga. Så, sagt och gjort, Iris flyttar in i Amandas lyxvilla i L.A., där hon inte bara lär känna Amandas granne, en 90-årig gammal regissöt, utan också Miles (Jack Black), som visar sig vara precis vad hon behöver ... Amanda i sin tur, tar flyget till London, och hamnar i förorten Surrey, I Iris lila "cottage" där hon ganska snart blir oerhört raslös. Men så på natten när hon inte kan sova dyker plötsligt Iris bror Graham (Jude Law) upp utanför dörren och hennes liv tar en vändning hon aldrig trodde skulle ske.


Filmens aboluta styrka är alla de lysande karaktärerna som gestaltas av helt fantastiska skådespelare, men måste ändå säga (helt opartiskt .... ehhh ...) att Jude Law och Kate Winslet är stjärnorna som lyser starkast, även om Cameron Diaz gör en av sitt livs roller som arbetsnarkomanen Amanda.
Kate Winslets Iris är den som jag tror varenda tjej i hela världen känner igen sig i. Har vi inte alla varit kär i någon som inte är kär tillbaka, men älskar den bekräftelsen han ger dig och håller kvar dig p g a et, men är ändå alltid oförmögen att älska dig? Man känner med henne från stund ett, och hennes sprudlande personlighet gör att man inte kan annat än älska henne. I slutet när hon får sin "uppenbarelse" oc bryter ut i glädjerus vill man bara hoppas och jubla med henne.
Jude Law glider in i filmen med den där otroliga manliga utstrålningen han har jämt. Han fångar ens hjärta, och det absolut vackraste är när man får se honom med sina två döttrar i filmen, och man inser att han inte är en player. Dessutom framkommer hans komiska sida, och scenen när han är "Mr Napkinhead" är en av filmens höjdpunkter!
Cameron Diaz är för en gångs skull inte bara snygg, sexig och rolig, utan gör verkligen en riktig karaktär av sin rollfigur. Amanda är en stressad tjej, som aldrig varit kär och inte gråtit på 20 år, sedan hennes mamma och pappa skiljdes. Naturligtvis blir allting annorlunda när hon möter Graham:).

Den här filmen är full av typiska amerikanska grejorm man jag älskar den ändå. Den lyckas vara nyskapande, och med roliga bifigurer och handlingar så den känns som en helt ny typ av romantisk komedi, även om den egentligen inte är det! Jag grät ända ut i foajén kan jag tillägga:)! SE DEN!!!!!!!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0